Orleki predstavljajo novo pesem Vzhajajo─Źe sonce

─îudovita skladba s┬á─Źutnim┬ábesedilom, ┬╗ÔÇŽ┼áe en lep svetel dan, ki nosil bo smeha in solza in za sabo bo pustil le spominÔÇŽ┬ź, poslu┼íalca ne pusti ravnodu┼ínega, prav nasprotno – Za mnoge je Vzhajajo─Źe sonce najlep┼ía pesem z najnovej┼íega albuma┬á┼Żivel rokenrol, ki je iz┼íel lansko leto ob 30. letnici skupine. Pesem iz┼żareva toplino in energijo sonca, vir na┼íe energije ter ┼żeljo po novih spoznanjih, dogodiv┼í─Źinah prihajajo─Źega dne.

Skupina Orlek ima svoj pristan v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, v osr─Źju Slovenije. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna me┼íanica rockÔÇÖnÔÇÖrolla, nekak┼íen ┬╗folk punk polka rock┬ź. Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega ┼íe pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvr┼í─Źa v etno folk glasbo. So zelo komunikativni in hitro vzpostavijo kontakt ter navdu┼íijo ob─Źinstvo iz razli─Źnih kulturnih okolij.

Skupina je 30. letnico delovanja pospremila z izidom CD-ja ┼Żivel rokenrol, na katerem je 11 novih skladb. Zaznamuje ga prvinska energija, po kateri je skupina tudi zaslovela pred leti. ─îuti se vpliv mlaj┼íih avtorjev, ki so prevzeli ve─Źji del odgovornosti pri pisanju glasbe in besedil. Kljub sve┼żini, spremembi zvoka, energije, je po mnenju poslu┼íalcev album zelo zna─Źilen za skupino Orlek. ─îutiti je pravi preporod.

Podatki o skladbi:

Glasba: Jure Tori

Besedilo: Kristijan Adamlje

Aran┼żma in izvedba: Orlek

Foto: Luka Rifelj

Podatki o skupini:

Web: http://www.orlek.com/

Fb: https://www.facebook.com/skupinaorlek/

Ig: https://www.instagram.com/orlek.band/

YT: https://www.youtube.com/channel/UCfjY_3vHXzNjt6LG_iszz5Q

You may also like