Orleki predstavljajo novo pesem Vzhajajoče sonce

Čudovita skladba s čutnim besedilom, »…Še en lep svetel dan, ki nosil bo smeha in solza in za sabo bo pustil le spomin…«, poslušalca ne pusti ravnodušnega, prav nasprotno – Za mnoge je Vzhajajoče sonce najlepša pesem z najnovejšega albuma Živel rokenrol, ki je izšel lansko leto ob 30. letnici skupine. Pesem izžareva toplino in energijo sonca, vir naše energije ter željo po novih spoznanjih, dogodivščinah prihajajočega dne.

Skupina Orlek ima svoj pristan v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, v osrčju Slovenije. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla, nekakšen »folk punk polka rock«. Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. So zelo komunikativni in hitro vzpostavijo kontakt ter navdušijo občinstvo iz različnih kulturnih okolij.

Skupina je 30. letnico delovanja pospremila z izidom CD-ja Živel rokenrol, na katerem je 11 novih skladb. Zaznamuje ga prvinska energija, po kateri je skupina tudi zaslovela pred leti. Čuti se vpliv mlajših avtorjev, ki so prevzeli večji del odgovornosti pri pisanju glasbe in besedil. Kljub svežini, spremembi zvoka, energije, je po mnenju poslušalcev album zelo značilen za skupino Orlek. Čutiti je pravi preporod.

Podatki o skladbi:

Glasba: Jure Tori

Besedilo: Kristijan Adamlje

Aranžma in izvedba: Orlek

Foto: Luka Rifelj

Podatki o skupini:

Web: http://www.orlek.com/

Fb: https://www.facebook.com/skupinaorlek/

Ig: https://www.instagram.com/orlek.band/

YT: https://www.youtube.com/channel/UCfjY_3vHXzNjt6LG_iszz5Q

Več novic