OneRepublic – 9. november 2020 – Arena Stožice, Ljubljana

Ameriška pop rock senzacija OneRepublic znova prihaja v Slovenijo. Po razprodanem koncertu leta 2014, se 9. novembra 2020 vnovič vrača v dvorano Stožice v Ljubljani.

Z grammyjem nominirana zasedba OneRepublic je najavila veliko turnejo, saj se bodo v oktobru in novembru podali po Evropi. Poleg zahodne in osrednje Evrope bodo obiskali tudi Evrazijo, saj bodo s turnejo pričeli 10. oktobra s koncertom v Gruziji, zaključili pa jo bodo 20. novembra z nastopom v Moskvi. Zasedba je leta 2014 izvedla nepozabni razprodani koncert v Ljubljani, ko so v okviru turneje Native World tudi pri nas povzročili pravo evforijo med oboževalci in predvsem oboževalkami. Na našem največjem koncertnem prizorišču jih boste ponovno lahko ujeli, ko bo dvorana Stožice 9. novembra 2020 ponovno gostila njihov novi koncertni spektakel.

O skupini OneRepublic:

Njihovi uačetki segajo v leto 2002, ko so se osnovali v ameriški zvezni državi Kolorado. Sestavljajo jo pevec Ryan Tedder, Zach Filkins na solo kitari, Drew Brown na ritem kitari, Eddie Fisher na bobnih in Brent Kutzle na bas kitari. Prvenec Dreaming Out Loud so izdali leta 2007, s katerega je multiplatinasti hit, velika uspešnica Apologize, ki je resnični uspeh doživela šele v remiksu slovitega Timbalanda, kar jo je plasiralo v sam vrh glasbenih lestvic, obenem pa je bila ta različica nominirana za prestižno nagrado grammy.

Leta 2009 je sledila druga plošča Waking Up, ki je postregla z uspešnicami All the Right Moves, Secrets in Good Life. Tretji album Native iz leta 2013 je dosegel platinasto naklado s hitom Counting Stars, ki se je prodal v več kot 33 milijonih izvodov, sledila pa je uspešna svetovna turneja, v okviru katere so leta 2014 prvič koncertirali tudi v Sloveniji.

Četrti album Oh My My je izšel leta 2016, spomladi leta 2018 pa so ponudili pesem Start Again feat. Logic, pesem, ki se je pojavila v Netflixovi dramski seriji 13 Reasons ter skladbo Connection, ki je bila del avtomobilske kampanje Summer of Jeep. Skupina bo v kratkem izdala peti album Human, ki sta ga najavila že lanska singla Rescue Me in Wanted. Fantje so napovedali, da bosta na njem sodelovali tudi pevski superzvezdnici Beyonce in Adele.

Frontman Ryan Tedder je bil poleg dela v OneRepublic zaposlen tudi s sodelovanji z velikimi imeni popularne glasbe, saj je koproduciral in avtorsko sodeloval pri povratniškem albumu The Jonas Brothers ter spisal uspešnice za izvajalce kot so Camila Cabello, Pink, 5 Seconds of Summer, Sam Smith in Anitta. Tedder je svoje izkušnje delil tudi kot mentor v novem ameriškem televizijskem šovu Songland, pri katerem je tudi producent, trenutno pa snemajo drugo sezono.

Skupina pa je slovenskemu občinstvu znana še po nečem. Septembra leta 2013 je 42 mladih nadebudnih glasbenikov, starih od devet do šestnajst let, ki so si nadeli ime SUPERHEARO ORCHESTRA, kampanjo sta omogočila Universal Music in Telekom Slovenija, ki je priredbo skladbe uporabil v eni od oglaševalskih kampanj, predstavilo videospot s priredbo njihove uspešnice Good Life. Mlade junake so opazili tudi njihovi vzorniki in jih javno pohvalili na družbenih omrežjih. Videospot je na platformi YouTube v štirih dneh dosegel skoraj 20 tisoč ogledov.

Več novic