Obetavna mlada igralka izžareva nežnost in simpatičnost

26-letna simpatična igralka Sara Gorše, ki smo jo gledalci lahko spremljali v priljubljeni slovenski seriji Reka Ljubezni, je prijetna mladenka, ki kar izžareva svojo nežnost in simpatičnost. Kljub svoji mladosti ima za sabo že kar pestro bero nastopov na gledaliških odrih ter tudi pred kamero in na vsakega izmed njih je neizmerno ponosna. Nazadnje smo jo videli v vlogi Hamletove Ofelije v tržaškem gledališču, trenutno pa se z ekipo predstave Predstava, ki gre narobe že pripravlja na novembrsko premiero komedije v slovenski produkciji, ki prihaja z Broadwaya in West Enda, kjer je že požela neizmeren uspeh.

Sama zase pravi, da je včasih kar preveč samokritična in si zato v tem hitrem tempu življenja rada vzame čas zase in se odklopi od vsega. Najraje se odpravi v naravo, da si zbistri misli, zelo pa jo zanimata tudi meditacija in joga. »Idealna ženska je tista, ki izžareva neko notranjo moč in mir. Stati trdno na tleh, biti iskren – do sebe in drugih, to so tiste lastnosti, ki jih najbolj cenim in za katere si predstavljam, da jih lepa in močna ženska mora imeti in k čemur stremim tudi sama.« Te lastnosti najlažje neguje skozi stik z naravo in z gibanjem na svežem zraku, kar je zaradi narave dela, kjer večino časa preživi v zaprtih dvoranah pod umetno lučjo odrskih reflektorjev, včasih izredno oteženo. Zato toliko bolj ceni trenutke, ko se na gledaliških vajah kdo spomni, da potrebujejo odmor in iz prtljažnika potegne kakšno žogo, ki ji že »dušca« uhaja. »Kar naenkrat se oči zaiskrijo, zaveje neka skupinska energija, glave se prevetrijo, telo zadiha in vse je lažje. Pomembno je spustiti zrak v telo, na kakršenkoli način že – z masažo, gibanjem, dobro knjigo ali pa meditacijo – da se sprostimo in umirimo.«

Sama meni, da je za izpopolnjeno življenje potrebno najti osebno ravnovesje, do katerega pa mora vsak priti sam z opredelitvijo lastnih vrednot. »V življenju si vedno želim delati prav, biti delavna, spoštovana, uspešna. Počutim se izjemno hvaležna za vse, kar imam. Lahko rečem, da sem v življenju našla smisel, le tistega za humor očitno še ne, saj se zaenkrat moje šale zdijo smešne zgolj mojim domačim, medtem ko se moji ljubljanski prijatelji ob njih zgolj nerodno nasmihajo.« Morda pa se bo vse obrnilo prav z vlogo v novi komediji Predstava, ki gre narobe, ki bo s svojimi nerodnimi situacijami, razpadajočo scenografijo in noro smešnimi dialogi, do solz nasmejala občinstvo vseh starosti. Vse v predstavi gre namreč narobe – onesvesti se glavna igralka, nekam se izgubi scenarij, z zidu neprestano padajo scenski elementi in igralci se spotikajo ob vse in vsakogar (tudi lastno besedilo). Vse to dogajanje več kot upraviči sloves te trenutno najzabavnejše in najuspešnejše komedije na svetu. Sami pa se boste lahko prepričali 22. in 23. novembra v Festivalni dvorani, Ljubljana, kjer bo Sara nastopila prav v vlogi glavne igralke, ki jo soigralci večkrat ponesreči onesvestijo!

Več novic