Nu┼íka Dra┼í─Źek se po razprodanih koncertih vra─Źa v SiTi Teater BTC s francoskimi ┼íansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf!

Tor, 8.10.2019 ob 20:00 uri / SiTi Teater BTC, Ljubljana

Ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk se po razprodanih koncertih vra─Źa v ljubljanski SiTi Teater s francoskimi ┼íansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf. Lani marca je tam predstavila javnosti svoj zadnji projekt in tudi zgo┼í─Źenko poimenovano RE-BELLE (Posve─Źeno Piaf).
S projektom je v preteklem letu gostovala v ┼ítevilnih krajih po Sloveniji. Zgo┼í─Źenka, na kateri sodeluje tudi Boris Cavazza, je bila izdana pri zalo┼żbi ZKP RTV Slovenija in je naletela na izvrstne kritike.

Nu┼íka Dra┼í─Źek je v zadnjem letu blestela na najrazli─Źnej┼íih odrih in v zelo razli─Źnih vlogah. V Nem─Źiji, Belgiji in Sloveniji je pela glavne vloge v opernih produkcijah (Pepelka/Rossini, Carmen/Bizet, Italijanka v Al┼żiru/Rossini, Lepotica in zver/Glass in KodaL/Lazar), po Sloveniji gostovala s projektom RE-BELLE, pripravila novi celove─Źerni koncertni spored z na┼ío priznano violinistko Anjo Bukovec, posnela novo skladbo in video “Domovini” z raperjem Zlatkom v okviru promocijske kampanje Slovenske turisti─Źne organizacije “Dva milijona razlogov, zakaj ─Źutimo Slovenijo” in med drugim gostovala na Kitajskem v projektu Simfoni─Źna ekstaza z Rokom Golobom.

V lanskem letu je po devetih letih izdala nov samostojni album – tokrat s francoskimi ┼íansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nu┼íka ┼że nekaj let navdu┼íuje na koncertnih odrih. ┼Żelja po zgo┼í─Źenki s tak┼íno tematiko se je z vsakim koncertom pove─Źevala, saj so bili odzivi publike resni─Źno navdihujo─Źi. Na zgo┼í─Źenki lahko prisluhnete Nu┼íkinemu izboru ┼íansonov, ki jih povezujejo v sloven┼í─Źino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze.

Zakaj RE-BELLE? Naslov ┬╗Re-Belle┬ź ima dvojni pomen: na eni strani opisuje Edith Piaf, ┬╗upornico┬ź, svobodno ┼żensko, La Piaf, ki je ┼żivela po svojih pravilih in s silovitostjo ┬╗kon─Źnosti┬ź; rde─Źa nit njene umetnosti je ljubezen, ki je tudi ┬╗l’oiseau rebelle, que nul ne peut apprivoiser┬ź (┬╗uporni┼íka ptica, ki je nih─Źe ne more udoma─Źiti┬ź – vzeto iz Habanere, najbolj znane arije iz opere Carmen G. Bizeta, ki je tudi ena najljub┼íih opernih vlog Nu┼íke Dra┼í─Źek in katere zgodbo opi┼íe zadnja skladba na zgo┼í─Źenki). Po drugi strani pa naslov ┬╗Re-Belle┬ź pomeni ┬╗ponovno lepa┬ź, s ─Źimer namiguje na ponovno obujene in minimalisti─Źne aran┼żmaje njenih skladb.

You may also like