Nuška Drašček se po razprodanem spomladanskem koncertu vrača v SiTi Teater BTC s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf!

Ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk se po razprodanem spomladanskem koncertu vrača v ljubljanski SiTi Teater s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf. V začetku meseca marca je namreč tam predstavila javnosti svoj novi projekt in tudi zgoščenko poimenovano RE-BELLE (Posvečeno Piaf). S projektom je kasneje gostovala še na več koncertih po Sloveniji. Zgoščenka, na kateri sodeluje tudi Boris Cavazza, je bila izdana pri založbi ZKP RTV Slovenija in je naletela na izvrstne kritike.

Nuška Drašček je v zadnjih mesecih blestela na najrazličnejših odrih in v zelo različnih vlogah. V Nemčiji, Belgiji in Sloveniji je pela glavne vloge v opernih produkcijah (Pepelka/Rossini, Carmen/Bizet in Lepotica/Glass), po Sloveniji gostovala s projektom RE-BELLE, pripravila novi celovečerni koncertni spored z našo priznano violinistko Anjo Bukovec in za nameček bila še so voditeljica Maria Galuniča na letošnji Slovenski popevki.

V letošnjem letu je po devetih letih izdala nov samostojni album – tokrat s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nuška že nekaj let navdušuje na koncertnih odrih. Želja po zgoščenki s takšno tematiko se je z vsakim koncertom povečevala, saj so bili odzivi publike resnično navdihujoči. Na zgoščenki lahko prisluhnete Nuškinemu izboru šansonov, ki jih povezujejo v slovenščino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze.

Zakaj RE-BELLE? Naslov »Re-Belle« ima dvojni pomen: na eni strani opisuje Edith Piaf, »upornico«, svobodno žensko, La Piaf, ki je živela po svojih pravilih in s silovitostjo »končnosti«; rdeča nit njene umetnosti je ljubezen, ki je tudi »l’oiseau rebelle, que nul ne peut apprivoiser« (»uporniška ptica, ki je nihče ne more udomačiti« – vzeto iz Habanere, najbolj znane arije iz opere Carmen G. Bizeta, ki je tudi ena najljubših opernih vlog Nuške Drašček in katere zgodbo opiše zadnja skladba na zgoščenki). Po drugi strani pa naslov »Re-Belle« pomeni »ponovno lepa«, s čimer namiguje na ponovno obujene in minimalistične aranžmaje njenih skladb.

Nuška Drašček bo na koncertu nastopila ob spremljavi svojih stalnih glasbenih spremljevalcev: pianista Blaža Jurjevčiča in tolkalista Vida Ušeničnika, ki sodelujeta tudi na zgoščenki.

Tor., 13.11.2018 ob 20:00 uri, SiTi Teater BTC, Ljubljana

Več novic