NUŠKA DRAŠČEK pričenja turnejo po Sloveniji s projektom RE-BELLE (Posvečeno Piaf)

V maju se bo naša priljubljena pevka Nuška Drašček odpravila na vseslovensko turnejo s projektom RE-BELLE (Posvečeno Piaf). Za začetek bo nastopila v Tolminu, Kočevju in v Gornji Radgoni, v naslednjih mesecih pa še v drugih mestih. V začetku meseca marca je na razprodanem samostojnem koncertu v SiTi Teatru v Ljubljani predstavila javnosti svoj novi projekt in tudi zgoščenko poimenovano RE-BELLE (Posvečeno Piaf). Zgoščenka, na kateri sodeluje tudi Boris Cavazza, je bila izdana pri založbi ZKP RTV Slovenija in je naletela na izvrstne kritike.

Nuška Drašček je v zadnjih nekaj mesecih blestela na najrazličnejših odrih – od odra ljubljanske opere (pela je glavne vloge Pepelke/Rossini, Carmen/Bizet in Lepotice/Glass), do Gallusove dvorane Cankarjevega doma v Ljubljani (veliki koncert z Jacquesom Houdekom ter Simfoniki in Big bandom RTV Slovenija), do izbora za letošnjo EMO. Nuška občinstvo vsakič znova navduši s svojim izjemnim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere do jazza, bluesa, popa, gospela, muzikala in šansona.

Po devetih letih je izdala nov samostojni album – tokrat s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nuška že nekaj let navdušuje na koncertnih odrih. Želja po zgoščenki s takšno tematiko se je z vsakim koncertom povečevala, saj so bili odzivi publike resnično navdihujoči. Na zgoščenki lahko prisluhnete Nuškinemu izboru šansonov, ki jih povezujejo v slovenščino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze.

Zakaj RE-BELLE? Naslov »Re-Belle« ima dvojni pomen: na eni strani opisuje Edith Piaf, »upornico«, svobodno žensko, La Piaf, ki je živela po svojih pravilih in s silovitostjo »končnosti«; rdeča nit njene umetnosti je ljubezen, ki je tudi »l’oiseau rebelle, que nul ne peut apprivoiser« (»uporniška ptica, ki je nihče ne more udomačiti« – vzeto iz Habanere, najbolj znane arije iz opere Carmen G. Bizeta, ki je tudi ena najljubših opernih vlog Nuške Drašček in katere zgodbo opiše zadnja skladba na zgoščenki). Po drugi strani pa naslov »Re-Belle« pomeni »ponovno lepa«, s čimer namiguje na ponovno obujene in minimalistične aranžmaje njenih skladb.

Nuška Drašček bo na turneji nastopila ob spremljavi svojih stalnih glasbenih spremljevalcev: pianista Blaža Jurjevčiča in tolkalista Vida Ušeničnika, ki sodelujeta tudi na zgoščenki.

19.5.2018 ob 20:30 Kinogledališče Tolmin
20.5.2018 ob 20:00 Kulturni center Kočevje
21.5.2018 ob 20:00 Kulturni dom Gornja Radgona

Več novic