NU┼áKA DRA┼á─îEK pri─Źenja turnejo po Sloveniji s projektom RE-BELLE (Posve─Źeno Piaf)

V maju se bo na┼ía priljubljena pevka Nu┼íka Dra┼í─Źek odpravila na vseslovensko turnejo s projektom RE-BELLE (Posve─Źeno Piaf). Za za─Źetek bo nastopila v Tolminu, Ko─Źevju in v Gornji Radgoni, v naslednjih mesecih pa ┼íe v drugih mestih. V za─Źetku meseca marca je na razprodanem samostojnem koncertu v SiTi Teatru v Ljubljani predstavila javnosti svoj novi projekt in tudi zgo┼í─Źenko poimenovano RE-BELLE (Posve─Źeno Piaf). Zgo┼í─Źenka, na kateri sodeluje tudi Boris Cavazza, je bila izdana pri zalo┼żbi ZKP RTV Slovenija in je naletela na izvrstne kritike.

Nu┼íka Dra┼í─Źek je v zadnjih nekaj mesecih blestela na najrazli─Źnej┼íih odrih – od odra ljubljanske opere (pela je glavne vloge Pepelke/Rossini, Carmen/Bizet in Lepotice/Glass), do Gallusove dvorane Cankarjevega doma v Ljubljani (veliki koncert z Jacquesom Houdekom ter Simfoniki in Big bandom RTV Slovenija), do izbora za leto┼ínjo EMO. Nu┼íka ob─Źinstvo vsaki─Ź znova navdu┼íi s svojim izjemnim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno ┼íirokim repertoarjem, ki sega vse od opere do jazza, bluesa, popa, gospela, muzikala in ┼íansona.

Po devetih letih je izdala nov samostojni album – tokrat s francoskimi ┼íansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nu┼íka ┼że nekaj let navdu┼íuje na koncertnih odrih. ┼Żelja po zgo┼í─Źenki s tak┼íno tematiko se je z vsakim koncertom pove─Źevala, saj so bili odzivi publike resni─Źno navdihujo─Źi. Na zgo┼í─Źenki lahko prisluhnete Nu┼íkinemu izboru ┼íansonov, ki jih povezujejo v sloven┼í─Źino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze.

Zakaj RE-BELLE? Naslov ┬╗Re-Belle┬ź ima dvojni pomen: na eni strani opisuje Edith Piaf, ┬╗upornico┬ź, svobodno ┼żensko, La Piaf, ki je ┼żivela po svojih pravilih in s silovitostjo ┬╗kon─Źnosti┬ź; rde─Źa nit njene umetnosti je ljubezen, ki je tudi ┬╗l’oiseau rebelle, que nul ne peut apprivoiser┬ź (┬╗uporni┼íka ptica, ki je nih─Źe ne more udoma─Źiti┬ź – vzeto iz Habanere, najbolj znane arije iz opere Carmen G. Bizeta, ki je tudi ena najljub┼íih opernih vlog Nu┼íke Dra┼í─Źek in katere zgodbo opi┼íe zadnja skladba na zgo┼í─Źenki). Po drugi strani pa naslov ┬╗Re-Belle┬ź pomeni ┬╗ponovno lepa┬ź, s ─Źimer namiguje na ponovno obujene in minimalisti─Źne aran┼żmaje njenih skladb.

Nu┼íka Dra┼í─Źek bo na turneji nastopila ob spremljavi svojih stalnih glasbenih spremljevalcev: pianista Bla┼ża Jurjev─Źi─Źa in tolkalista Vida U┼íeni─Źnika, ki sodelujeta tudi na zgo┼í─Źenki.

19.5.2018 ob 20:30 Kinogledali┼í─Źe Tolmin
20.5.2018 ob 20:00 Kulturni center Ko─Źevje
21.5.2018 ob 20:00 Kulturni dom Gornja Radgona

You may also like