Nude akustično – in s srcem!

V sklopu praznovanja svoje petindvajsetletnice se bodo prvič izštekali celjski pop-rock prvaki NUDE. Za to priložnost se bodo pomnožili več kot dvakrat, pridružil se jim bo godalni kvartet, nad akustičnimi zvočnimi prostranstvi bo zazvenel veliki koncertni klavir. V cvetoberu skladb četrtstoletne glasbene poti se bo poleg najbolj sijočih znašla tudi kakšna manj znana skladba. V torek 16. oktobra 2018 ob 22.25 na Valu 202, v neposrednem radijskem in spletnem video prenosu.

Bendu Nude v znamenju petindvajsetletnice mineva že vse letošnje leto. Spomladanska vrhunca sta bila nastopa v Celjskem domu in ljubljanskem Cankarjevem domu z gosti ter z revijskim orkestrom pod vodstvom Matjaža Brežnika. Na nosilcu zvoka so izdali posnetek sorodnega koncerta, ki so ga uprizorili pet let prej v ljubljanskih Križankah. Da z delom na novem, sedmem studijskem albumu mislijo resno, pa so dokazali septembra z objavo nove skladbe “Kakšen dan”.

Nastop v Izštekanih bo svojevrstna pika na i, sploh spričo dejstva, da Nude v svoji in prav tako petindvajsetletni zgodovini Izštekanih v oddaji še niso nastopili. “Leto se bliža koncu in še ena ambicija, želja se bo izpolnila. Jubilejno leto se ne more končati bolje kot s takim nastopom,” je poudaril pevec Boštjan Dermol. “Izštekani so izjemen izziv. Glasbeno, logistično, karierno,” so pritegnili ostali člani. “Veliko smo se pogovarjali o tem, kako naj aranžmaji zvenijo. Zdi se, da smo našli nek nov zvok. Igrali bomo akustično – in s srcem.”

Več novic