Novi singel ‘I’ll Talk You Into It’ skupine The Black Room

Album je deloma navdihnjen z najnovejšo evropsko turnejo in večinoma z “drugim obrazom” regijskih mest in njihovih kotičkov, ki so člane skupine vrnili v neke pozabljene čase. Celoten album je “nameščen” v izmišljenem Motelu Monaco, ki je služil kot platno njihovim kratkim soničnim zgodbam, od katerih je singel ‘I’ll Talk You Into It’ prvi v seriji.

Fantov iz skupine The Black Room se spominjamo po vrhunskem albumu prvencu ‘In This Town Lies a City’, ki so ga leta 2016 izdali samostojno. S specifičnim temnejšim tonom blues rock in garažnih rock skupin je album dobro sprejelo tako domače kot tuje občinstvo. Nekaj ​​več o albumu in njihovem delu je leta 2016 napisal cenjeni glasbeni kritik Dubravko Jagatić:

“The Black Room so reška skupina, ki bi glede na svoj prvi album ‘In This Town Lies a City’ lahko udobno prišla iz manj znanega mesta v Veliki Britaniji. Mladi in na muziko ”napaljeni” Rečani so se zbrali le pred dvemi leti in se predstavili z EP-jem ‘The Black Room’, nekaj skladb s te izdaje pa je izšlo tudi na tem kakovostnem prvem albumu. Ti mladi reški rokerji se zanašajo na rock zvok 60-ih in 80-ih, na neke rock temelje, pa tudi na nekatere britanske rock skupine, kombinacijo čvrstega rocka in bluesa, psihedelije in distorziranih kitar ter vokalov, ki nezadržno “potegnejo” na britansko šolo iz prve polovice 90-ih. Na albumu je nekaj potencialnih hitov, ki bi jim zagotovo uspelo, če bi bili The Black Room iz Velike Britanije in ne iz Hrvaške, ki še vedno ne prepozna svojih rock skupin, ki pojejo v angleščini.”

Za produkcijo nove pesmi je poskrbel Matej Zec (studio GIS), ki je tudi produciral album ‘In This Town Lies a City’. Spremljajoči videospot singla ‘I’ll Talk You Into It’ je režirala nagrajena reška režiserka Katarina Barišić in opisuje presečišče trenutkov obeh protagonistov v enem večeru.

Glasbo, besedilo in aranžma so prispevali Jakov Katalinić, Leo Ventin, Ivan Ritoša in Kruno Kukuljan.

glasba, besedilo in aranžma | Jakov Katalinić, Leo Ventin,
Ivan Ritoša i Kruno Kukuljan
snemanje in produkcija | Matej Zec – studio GIS
režija in produkcija | Kristina Barišić
kamera | Kristijan Vučković
asistentica na setu | Iva Katalinić
igralci | Tino Trkulja in Nika Grbelja

Več novic