Novi koncertni cikel PLE─îNIK & A-CAPPELLA

V koncertnem ciklu┬áPLE─îNIK & A-CAPPELLA┬áse dopolnjujeta glasba in arhitektura. Na petih slikovitih Ple─Źnikovih lokacijah v Ljubljani boste lahko prisluhnili petim priznanim a-cappella zasedbam.

S projektom ┼żelimo povezati dve umetni┼íki zvrsti in s pomo─Źjo edinstvene Ple─Źnikove arhitekture poslu┼íalcem oplemenititi njihovo do┼żivljanje glasbe ter jim pripraviti pravo umetni┼íko do┼żivetje za oko in uho. Hkrati ┼żelimo s pomo─Źjo koncertov ┼íir┼ío javnost privabiti v nekatere manj znane Ple─Źnikove objekte. Oblikovanje posameznih koncertnih sporedov je bilo unikatno.

Umetni┼íke vodje vokalnih skupin smo povabili na Ple─Źnikove lokacije. Koncertne sporede so oblikovali glede na ob─Źutke in vtise, ki so jih dobili v posameznih Ple─Źnikovih objektih. S tem procesom smo ┼żeleli vzpostaviti kreativni dialog med ustvarjalci in arhitekturo. Izjema je zgolj prvi koncert, ki bo potekal v atriju Narodne in univerzitetne knji┼żnice (NUK) ob Vegovi ulici, na katerem boste lahko prisluhnili koncertnemu sporedu pod motom “Ko spregovori aleja skladateljev”.

─îlani Slovenskega okteta bodo na tem koncertu izvajali dela skladateljev, katerih doprsne kipe je Ple─Źnik v tridesetih letih 20. stoletja postavil na bli┼żnji Vegovi ulici. Koncertni cikel z izklju─Źno vokalnimi zasedbami je zami┼íljen kot predtakt festivala Europa Cantat 2021, ki bo potekal v Ljubljani prihodnje leto.

You may also like