Novi koncertni cikel PLEČNIK & A-CAPPELLA

V koncertnem cikluĀ PLEČNIK & A-CAPPELLAĀ se dopolnjujeta glasba in arhitektura. Na petih slikovitih Plečnikovih lokacijah v Ljubljani boste lahko prisluhnili petim priznanim a-cappella zasedbam.

S projektom želimo povezati dve umetniŔki zvrsti in s pomočjo edinstvene Plečnikove arhitekture posluŔalcem oplemenititi njihovo doživljanje glasbe ter jim pripraviti pravo umetniŔko doživetje za oko in uho. Hkrati želimo s pomočjo koncertov ŔirŔo javnost privabiti v nekatere manj znane Plečnikove objekte. Oblikovanje posameznih koncertnih sporedov je bilo unikatno.

UmetniÅ”ke vodje vokalnih skupin smo povabili na Plečnikove lokacije. Koncertne sporede so oblikovali glede na občutke in vtise, ki so jih dobili v posameznih Plečnikovih objektih. S tem procesom smo želeli vzpostaviti kreativni dialog med ustvarjalci in arhitekturo. Izjema je zgolj prvi koncert, ki bo potekal v atriju Narodne in univerzitetne knjižnice (NUK) ob Vegovi ulici, na katerem boste lahko prisluhnili koncertnemu sporedu pod motom “Ko spregovori aleja skladateljev”.

Člani Slovenskega okteta bodo na tem koncertu izvajali dela skladateljev, katerih doprsne kipe je Plečnik v tridesetih letih 20. stoletja postavil na bližnji Vegovi ulici. Koncertni cikel z izključno vokalnimi zasedbami je zamiÅ”ljen kot predtakt festivala Europa Cantat 2021, ki bo potekal v Ljubljani prihodnje leto.

You may also like