NOČNA IZMENA – Šank Rock, Joker Out, Big Foot Mama, Elvis Jackson – 01. 09. 2023 – Dvorišče cementarne Anhovo

Po daljši prekinitvi se v Anhovo, kljub pomanjkanju delovne sile po Evropi, vrača Nočna izmena – tokrat v že 13. izvedbi. Tako kot se pospešeno spreminja svet okoli nas, tudi Nočna izmena stopa v korak s časom; ter del svoje platforme namenja problematiki posoških mladih. Tako z zbiranjem sredstev za humanitarne organizacije (ZPM, Hospic), kot vključevanjem lokalnih mladinskih klubov v izvedbo pred leti imenovanega “najboljšega žura na Primorskem.” Priložnost za nastop bo tako dobilo tudi nekaj še neuveljavljenih glasbenih skupin.

Nočna izmena pa kljub novostim ostaja zvesta svoji tradiciji odlične zabave za domačine in tudi letos bomo zažurali v ritmih in melodijah vrhunskih slovenskih glasbenih izvajalcev. Za obiskovalce si bodo namreč nadeli delovne uniforme Nočne izmene Joker Out, Big Foot Mama, Elvis Jackson in Šank Rock.

Toplo vabljeni k obujanju starih in ustvarjanju novih, še lepših spominov 1. 9. 2023 na dvorišču Salonita Anhovo. Prizorišče odpira svoja vrata ob 18:30, nadaljujemo pa vse do zgodnjih jutranjih ur. Da bo zabava čim bolj dostopna in sproščena za vse (ter v izogib odvečnim avtomobilom), v letošnji izvedbi organiziramo še bolj pestro možnost brezplačnih povratnih prevozov. Prav tako je vstop še vedno prost, zaželjeni pa so prostovoljni prispevki za delovanje humanitarnih organizacij v občini Kanal in širši posoški regiji.

BIG FOOT MAMA: Skupina Big Foot Mama je v koncertno leto 2023 zajadrala kot otvoritveni bend ljubljanskega OrtoFesta z dvema razprodanima večeroma. Zdaj so na vrsti druga prizorišča po Sloveniji, zlasti večji festivali.Big Foot Mama tako že 33. leto opravičuje status enega največjih slovenskih bendov v zgodovini. Skupino so v zadnjih letih zaznamovali veliki uspehi, kot je dvakrat razprodana Arena Stožice (leta 2015 ob 25-letnici in 2022 ob 30-letnici), izid akustične plošče AKUSTIKA in koncertne BFM 30 iz Stožic.

ŠANK ROCK: Skupaj smo se rodili, skupaj bomo umrli,« so besede, s katerimi so pevec Matjaž Jelen, kitarist Bor Zuljan, basist Cveto Polak in bobnar Aleš Uranjek sporočili veselo novico, da se je ob njeni skoraj okrogli obletnici ponovno zbrala jedrna zasedba ene naših najbolj priljubljenih skupin vseh časov. Šank Rock so se s številnimi hiti, kot so Metulj, Puščava sna, Pravljica o mavričnih ljudeh, Dej bolj na glas radio in Jaz nimam noč za spanje, zapisali v najlepše spomine več generacij, ki so ostale zveste njihovi glasbi.

JOKER OUT je prva mlada zasedba, ki je v zadnjem desetletju pridobila širšo popularnost v Sloveniji, svoje oboževalce pa ima tudi v tujini.

Od ustanovitve leta 2016 so poskrbeli za preporod slovenske glasbene scene v živo, ki je znova postala množična med mladimi in sprožila nov val mladih umetnikov. Skupino sestavlja pet članov: Bojan (vokal), Kris (kitara), Jan (kitara), Nace (bas) in Jure (bobni), ki so vsi še v svojih dvajsetih, najmlajši jih ima 23 let.

ELVIS JACKSON je slovenska glasbena skupina, ki je svoj lasten izraz skozi desetletje razvijala ob spremljavi ska, punk, hard core, reggae in metal vplivov. Združili so se konec leta 1997 in svoj prvi nastop izvedli na pustno soboto 1998, od prvega dne dalje pa veljajo za bend, ki slovi po nepozabnih, s pozitivno energijo nabitih nastopih. In prav zato so bili s strani novinarjev večkrat proglašeni kot najboljši koncertni rock bend v Sloveniji!

VSTOP PROST!

Fb dogodek: https://www.facebook.com/events/937580997349423

Več novic