Nina Pušlar – Dolgo sem si želela doživeti ta večer

Nina Pušlar je sinoči gostila največji koncert v svoji 17-letni karieri, izjemno leto, ki ga je zaznamovala predvsem s skladbo ‘Nina Nina Nina’ pa je že tri leta najbolj predvajana slovenska izvajalka zaokrožila z izidom istoimenskega 7. studijskega albuma.

“Tivoli je za vsakega slovenskega glasbenika pomemben mejnik, zato bomo zagotovo pokazali še kaj več, kot običajno,” je že ob napovedi svojega največjega koncerta v karieri napovedala Nina Pušlar, ne da bi izdala karkoli. Občinstvo ji je zaupalo in že tedne pred dnevom D razgrabilo vstopnice za veliki šov. Po videnem in slišanem sinoči pa dvomimo, da je kdorkoli od prisotnih zapuščal dvorano pod Rožnikom razočaran.

V številkah je Tivoli ponudil Nino v treh kreacijah Jelene Proković, razširjen 10-članski spremljevalni bend, 27 pesmi v skoraj treh urah programa, kup konfetov, vrhunsko odrsko produkcijo, Bora Zuljana, skupino Gedore, Magnifica in plesalce pod vodstvom Anžeta Škrubeta pred 4.500-glavim občinstvom.

A številke ne povejo veliko o energiji, ki se je sinoči stkala med glasbeniki na in poslušalci pod odrom. Začelo se je že kar s prvo pesmijo, ko je publika gostiteljico pozdravila z glasnim petjem uspešnice ‘Nina Nina Nina’, sledili so hiti iz vseh obdobij pevkine kariere, tudi kakšna skladba, ki je že dolgo ni izvajala, pa spomin na zmago na Bitki talentov decembra 2005 …

Prvi vrhunec večera je bila izvedba pesmi ‘Prste stran’, ki jo je s čudovitim latinskim kitarskim solom odprl Bor Zuljan, plesno točko s splesalci pa je v objemu igralca Gregorja Cesarja, ki je upodobil zapeljivca v istoimenskem videu, popestrila tudi Nina. Za drug vrhunec, ki je sledil pol ure kasneje pa je poskrbel Magnifico. Bil bi greh, če z Nino, potem ko sta to že odlično naredila v šovu V petek zvečer, ne bi skupaj zapela pesmi ‘Tivoli’. In seveda ju je publika pozdravila z navdušenjem.

“Dolgo sem si želela doživeti ta večer. Koncert v Tivoliju smo načrtovali že leta 2020 pa nas je takrat ustavila korona. Letos nam je končno uspelo in veseli me, da smo pod Rožnikom stkali tako lepo energijo. Hvala za podporo in lepe praznike,” vam sporoča Nina, ki leto zaključuje z izidom 7. studijskega albuma. Na njem so od že znanih uspešnic ‘Tople oči’, ‘Nina Nina Nina’ in ‘Prste stran’, v Tivoliju je premierno izvedla ‘Malo malo’, šest novosti pa že najdete na cedeju, čez nekaj dni pa tudi pri ponudnikih glasbe na spletu.

Več novic