NEW SWING QUARTET razprodali prestižni gala koncert v Unionski dvorani

Že v nekaj tednih pred koncertom so ob 50-letnici legendarnega New Swing Quarteta razgrabili vstopnice, vrata v elegantno Unionsko dvorano pa bodo ostala zaprta za mnoge razočarane oboževalce kvarteta, ki so bili z nakupom vstopnic žal prepozni. Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan se ​v bleščečem slogu vračajo na koncertni oder Zimskega festivala, kjer bodo očarali z doživeto interpretacijo najlepših pesmi iz cerkva ameriškega juga.

​NEW SWING QUARTET praznujejo zlatih 50 let in obljubljajo vrhunski koncert, pripravljajo pa tudi marsikatero presenečenje. V svojem dolgoletnem delovanju so zasluženo dosegli mednarodni sloves in status ene najboljših gospel skupin. Zasluženo svetovno slavo so ob svoji veliki vrnitvi ponovno potrdili in v nekaj tednih pred koncertom razprodali dvorano, kljub visoko cenjenim vstopnicam, na kar 59 EUR. Že kmalu po svojem začetku leta 1968 v Šentjurju pri Celju, so hitro osvojili slovensko občinstvo, svojo glasbo ponesli na svetovne odre in na turneji po ameriškem jugu osvojili tudi najzahtevnejša gospel občinstva. Skupaj so odpeli več kot tisoč koncertov po celem svetu, prestižnih svetovnih dvoranah in katedralah ter sprejemih pri največjih državnikih. Leta 1992 so nastopili tudi v Vatikanu na avdienci pred papežem Janezom Pavlom II., ki je slovenski kvartet nagovoril v slovenščini in njihovi izvedbi pesmi naklonil svoj blagoslov. Na svoji glasbeni poti so sledili tradiciji črnskega in belskega gospela ter spirituala,​ ​​mestoma pretanjeno oplemenitenega z elementi ​jazza in prepričali tudi najzahtevnejše. Njihova bogata diskografija obsega kar 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, dolgoletno delo pa krasijo številne nagrade in priznanja. Svojo zlato obletnico bodo praznovali v velikem slogu, pred polno dvorano in jo okronali z razprodanim koncertom.

Zimski festival bo na sporedu med 10. in 14. februarjem v Unionski dvorani v Ljubljani. Poleg razprodanega koncerta New Swing Quarteta 12. februarja, bodo nastopili še vsestranski violinski virtuoz Nigel Kennedy in tenorist Ramón Vargas s sopranistko Elviro Hasanagić.

NEW SWING QUARTET razprodali prestižni gala koncert ob 50-letnici!

Več novic