NEW SWING QUARTET razprodali presti┼żni gala koncert v Unionski dvorani

┼Że v nekaj tednih pred koncertom so ob 50-letnici legendarnega New Swing Quarteta razgrabili vstopnice, vrata v elegantno Unionsko dvorano pa bodo ostala zaprta za mnoge razo─Źarane obo┼żevalce kvarteta, ki so bili z nakupom vstopnic ┼żal prepozni. Dare Hering, Oto Pestner, Toma┼ż Kozlev─Źar in Marijan Petan se ÔÇőv ble┼í─Źe─Źem slogu vra─Źajo na koncertni oder Zimskega festivala, kjer bodo o─Źarali z do┼żiveto interpretacijo najlep┼íih pesmi iz cerkva ameri┼íkega juga.

ÔÇőNEW SWING QUARTET praznujejo zlatih 50 let in obljubljajo vrhunski koncert, pripravljajo pa tudi marsikatero presene─Źenje. V svojem dolgoletnem delovanju so zaslu┼żeno dosegli mednarodni sloves in status ene najbolj┼íih gospel skupin. Zaslu┼żeno svetovno slavo so ob svoji veliki vrnitvi ponovno potrdili in v nekaj tednih pred koncertom razprodali dvorano, kljub visoko cenjenim vstopnicam, na kar 59 EUR. ┼Że kmalu po svojem za─Źetku leta 1968 v ┼áentjurju pri Celju, so hitro osvojili slovensko ob─Źinstvo, svojo glasbo ponesli na svetovne odre in na turneji po ameri┼íkem jugu osvojili tudi najzahtevnej┼ía gospel ob─Źinstva. Skupaj so odpeli ve─Ź kot tiso─Ź koncertov po celem svetu, presti┼żnih svetovnih dvoranah in katedralah ter sprejemih pri najve─Źjih dr┼żavnikih. Leta 1992 so nastopili tudi v Vatikanu na avdienci pred pape┼żem Janezom Pavlom II., ki je slovenski kvartet nagovoril v sloven┼í─Źini in njihovi izvedbi pesmi naklonil svoj blagoslov. Na svoji glasbeni poti so sledili tradiciji ─Źrnskega in belskega gospela ter spirituala,ÔÇő ÔÇőÔÇőmestoma pretanjeno oplemenitenega z elementi ÔÇőjazza in prepri─Źali tudi najzahtevnej┼íe. Njihova bogata diskografija obsega kar 46 izdaj na razli─Źnih nosilcih zvoka, dolgoletno delo pa krasijo ┼ítevilne nagrade in priznanja. Svojo zlato obletnico bodo praznovali v velikem slogu, pred polno dvorano in jo okronali z razprodanim koncertom.

Zimski festival bo na sporedu med 10. in 14. februarjem v Unionski dvorani v Ljubljani. Poleg razprodanega koncerta New Swing Quarteta 12. februarja, bodo nastopili še vsestranski violinski virtuoz Nigel Kennedy in tenorist Ramón Vargas s sopranistko Elviro Hasanagić.

NEW SWING QUARTET razprodali presti┼żni gala koncert ob 50-letnici!

You may also like