NEW SWING QUARTET – Praznujejo zlatih 50 let

Ikone gospela in spirituala pripravljajo ble┼í─Źe─Źo vrnitev
Ponovna zdru┼żitev legendarnega kvarteta po 10 letih
V svojem dolgoletnem delovanju nastopili tudi na avdienci pred pape┼żem Janezom Pavlom II.
Zimski festival ÔÇô 12. februar 2018 ÔÇô NEW SWING QUARTET, Unionska dvorana

Ikone spiritual in gospel glasbe NEW SWING QUARTET praznujejo zlatih 50 let, ki jih bodo proslavili v ble┼í─Źe─Źem slogu! V svojem dolgoletnem delovanju so s posodobljenim slogom, zakoreninjenim v izro─Źilu ─Źrnskih gospel kvartetov, prepri─Źali tudi najzahtevnej┼íe ob─Źinstvo, zdaj pa se po 10 letih vra─Źajo na glasbene odre z gala koncertom na katerem bodo o─Źarali z izvedbami njihovih najlep┼íih uspe┼ínic v romanti─Źnem vzdu┼íju Unionske dvorane na koncertu Zimskega festivala. Zimski festival bo na sporedu med 10. in 14. februarjem v Unionski dvorani v Ljubljani. Poleg koncerta New Swing Quarteta, bodo nastopili ┼íe vsestranski violinski virtuoz Nigel Kennedy in tenorist Ram├│n Vargas s sopranistko Elviro Hasanagi─ç.

NEW SWING QUARTET je bil ustanovljen leta 1968 v ┼áentjurju pri Celju po zgledu legendarnega ameri┼íkega Golden Gate Quarteta, s katerimi so kasneje tudi ve─Źkrat stali na odru. Kvartet vestno poustvarja tradicijo ─Źrnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameri┼íkega juga, za─Źinjeno z nekoliko sodobnej┼íim pridihom. ┼Że kmalu po svojem za─Źetku so hitro osvojili slovensko ob─Źinstvo z duhovnimi pesmimi ameri┼íkega juga. Gospel glasbo so na svojih ┼ítevilnih gostovanjih prenesli na odre po vsem svetu in se uspeli uvrstiti med vodilne gospel zasedbe, dosegli so svetovni sloves in status ene najbolj┼íih gospel skupin. V svoji dolgoletni karieri so odpeli ve─Ź kot 200 koncertov po evropskih in azijskih dr┼żavah, izvedli ┼ítevilna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameri┼íkega juga ZDA ter redne turneje po zahodni in vzhodni Evropi. Skupaj so odpeli ve─Ź kot tiso─Ź koncertov po celem svetu, presti┼żnih svetovnih dvoranah in katedralah ter sprejemih pri najve─Źjih dr┼żavnikih od Tita do Clintona. Leta 1992 so NEW SWING QUARTET nastopili tudi v Vatikanu na avdienci pred pape┼żem Janezom Pavlom II., ki je slovenskemu kvartetu in njihovi izvedbi pesmi naklonil svoj blagoslov, nagovoril pa jih je tudi v sloven┼í─Źini. Koncertirali so v dvoranah vseh najve─Źjih evropskih mest, sodelovali na jazz festivalih ter nastopali na najve─Źjih evropskih TV in radijskih hi┼íah. Bogata diskografija obsega 46 izdaj na razli─Źnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so po┼żele tudi njihove bo┼żi─Źne plo┼í─Źe. Delo kvarteta krasijo tudi ┼ítevilne nagrade in priznanja, tako doma, kot v tujini.

Na svoji glasbeni poti so NEW SWING QUARTET sledili tradiciji ─Źrnskega in belskega gospela ter spirituala,ÔÇő ÔÇőÔÇőmestoma pretanjeno oplemenitenega z elementi ÔÇőjazzaÔÇő,ÔÇőÔÇő ÔÇőin s svojo do┼żiveto interpretacijo osvajali odre po vsem svetu. Na odru Zimskega festivala bodo koncertirali prvi─Ź po desetletnem premoru, v sklopu koncertov z violinskim virtuozom Nigelom Kennedyem in opernim zvezdnikom Ram├│nom Vargasom, ki bo nastopil z mednarodno uveljavljeno sopranistko Elviro Hasanagi─ç. Dare Hering, Oto Pestner, Toma┼ż Kozlev─Źar in Marijan Petan se po desetletju mirovanjaÔÇő ÔÇővra─Źajo na oder, da bi ob─Źinstvu pribli┼żali pesmi iz baptisti─Źnih cerkva ameri┼íkega juga, pre┼żete z novo energijoÔÇő.

Zlatih 50 let bodo v dvorani Grand hotela Union praznovali NEW SWING QUARTET!

Vstopnice za koncert ┼ŻE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Po┼íta Slovenije ) in na spletni strani: http://www.ljubljanafestival.si/event/new-swing-quartet/

You may also like