New Swing Quartet in Oto Pestner praznujejo izjemnih 50 let na odru Kri┼żank!

29. in 30. maja bodo izjemnih 50 let na odru v romanti─Źnem vzdu┼íju ljubljanskih Kri┼żank s koncerti praznovali New Swing Quartet in Oto Pestner s prijatelji!

Zaradi neverjetnega interesa javnosti, po razprodanem koncertu v Unionski dvorani, ikone spiritual in gospel glasbe NEW SWING QUARTET pripravljajo novi nepozabni koncert v romanti─Źnih Kri┼żankah! Letos praznujejo zlatih 50 let, na odru pa jih bodo spremljali Big band Orkestra Slovenske vojske in zasedba The Mood Swingers, ki so nastopili tudi kot posebni gosti presene─Źenja v Unionski dvorani. NEW SWING QUARTET so na svoji glasbeni poti sledili tradiciji ─Źrnskega in belskega gospela ter spirituala, mestoma pretanjeno oplemenitenega z elementi jazza, in s svojo do┼żiveto interpretacijo dosegli svetovni sloves. Nastopili bodo v postavi, ki deluje vse od leta 1988. Dare Hering, Oto Pestner, Toma┼ż Kozlev─Źar in Marijan Petan se po desetletju mirovanja vra─Źajo na odre. Dan kasneje se bo s koncertom predstavil tudi izjemni Oto Pestner, ki praznuje 50 let pevske kariere, s prijatelji. Spremljali bomo pregled vrhuncev izjemnega opusa 50-letne kariere legendarnega slovenskega vokalista.

NEW SWING QUARTET so v 50 letih osvojili vse kar se je dalo osvojiti. Vse se je za─Źelo leta 1968 v ┼áentjurju pri Celju, ko so fantje naleteli na plo┼í─Źo Golden Gate Quarteta, po vzoru katerega so oblikovali svoj kvartet in ┼że kmalu po svojem za─Źetku osvojili slovensko ob─Źinstvo z duhovnimi pesmimi ameri┼íkega juga. Z legendarnim Golden Gate Quartetom so kasneje tudi ve─Źkrat ÔÇőkoncertirali. Odpeli so na tiso─Źe koncertov, gostovali so po evropskih in azijskih dr┼żavah, v ÔÇőpresti┼żnih koncertnih dvoranah in katedralah ter na sprejemih pri najve─Źjih dr┼żavnikih, malodane po vsem svetu. Nastopali so po vsej nekdanji Jugoslaviji, Evropi, ZDA in Aziji. Kot prvi izvajalec so ameri┼íko duhovno glasbo v angle┼íkem jeziku izvajali na ve─Ź gostovanjih po Sovjetski zvezi. Gostovanja v cerkvah in dvoranah ameri┼íkega juga pa so jih oplemenitila in zaznamovala, saj so prav v ─Źrnskih cerkvah utemeljili svoj “southern jazz gospel” stil izvajanja “solid gospel-a” v sodelovanjih z lokalnimi temnopoltimi glasbeniki. S svojo izvedbo so prepri─Źali tudi najte┼żje ob─Źinstvo v ju┼żnih ameri┼íkih dr┼żavah, domovini gospela, kjer so jih s toplim aplavzom sprejeli za svoje. Gostovanje na eni izmed ameri┼íkih televizij si je ogledalo kar neverjetnih 60 milijonov ljudi.

Izjemni OTO PESTNER bo s prijatelji praznoval 50 let kariere ob spremljavi Big band Orkestra Slovenske vojske. Ob okroglem 50. jubileju enega najve─Źjih slovenskih glasbenih ustvarjalcev se bomo sprehodili po njegovi bogati in raznovrstni glasbeni poti. Legenda slovenske zabavne glasbe Oto Pestner je svoje prve posnetke naredil ┼że pri dvanajstih letih, s petnajstimi leti je s pesmijo Trideset let zmagal na Slovenski popevki, do danes pa je posnel ┼że ve─Ź kot 40 solisti─Źnih albumov. V svoji izjemni karieri je zelo uspe┼íno nastopil na ┼ítevilnih festivalih, kjer so bile njegove pesmi velikokrat nagrajene z najvi┼íjimi festivalskimi priznanji. Redno je sodeloval in pobiral nagrade na Slovenski popevki (Mati, bodiva prijatelja, Tvoje solze, Vra─Źa se pomlad), festivalu Opatija (┼áepet poletnih trav), pa tudi na Veseli jeseni kot ─Źlan New Swing Quarteta in Melodijah morja in sonca. Oto se lahko pohvali tudi z obse┼żnim repertoarjem v ┼ítevilnih glasbenih ┼żanrih od slovenske popevke do gospelov in spiritualov, jazza, soula, countrya ter interpretacij uspe┼ínic Elvisa Prestleya. Ob 50-letnici pevske kariere je za njim prav zares zavidljiva in bogata profesionalna pot.

Vstopnice ┼ŻE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Po┼íta Slovenije ) in na spletni strani: https://goo.gl/vqSa8a

You may also like