New Swing Quartet in Oto Pestner navdu┼íili na Poletni no─Źi

New Swing Quartet in Oto Pestner so z najlep┼íimi pesmimi iz svojega zlatega repertoarja zavzeli tudi Kongresni trg in nastopili na jubilejni Poletni no─Źi!

New Swing Quartet so za─Źarali ob─Źinstvo z izvedbo popevke Trideset let, izjemni Oto Pestner pa je navdu┼íil z ve─Źno uspe┼ínico Vra─Źa se pomlad Silvestra Stingla. Nekatere najve─Źje uspe┼ínice slovenske zabavne glasbe so zazvenele v izvedbi izbranih slovenskih interpretov pod taktirko Patrika Grebla, Mojce Lavren─Źi─Ź in Lojzeta Krajn─Źana in spremljavi Big Banda in Simfoni─Źnega orkestra RTV Slovenija. V ─Źudovitem ve─Źeru so ob─Źinstvo v ┼żanrsko raznolikem programu popeljali po zlatih letih slovenske popevke.

Dare Hering, Oto Pestner, Toma┼ż Kozlev─Źar in Marijan Petan ┼że 50 let osvajajo Slovenijo in svet z interpretacijo najlep┼íih pesmi iz cerkva ameri┼íkega juga. Na svoji glasbeni poti so sledili tradiciji ─Źrnskega in belskega gospela ter spirituala, mestoma pretanjeno oplemenitenega z elementi jazza ter zaslu┼żeno dosegli mednarodni sloves in status ene najbolj┼íih gospel skupin. ┼Że kmalu po svojem za─Źetku leta 1968 v ┼áentjurju pri Celju, so hitro osvojili slovensko ob─Źinstvo, svojo glasbo ponesli na svetovne odre in na turneji po ameri┼íkem jugu osvojili tudi najzahtevnej┼ía ob─Źinstva. Njihova bogata diskografija obsega 46 izdaj na razli─Źnih nosilcih zvoka. Odpeli so na tiso─Źe koncertov, gostovali so po evropskih in azijskih dr┼żavah v presti┼żnih koncertnih dvoranah in katedralah ter na sprejemih pri najve─Źjih dr┼żavnikih, malodane po vsem svetu. Legenda slovenske zabavne glasbe Oto Pestner je svoje prve posnetke naredil ┼że pri dvanajstih letih, s petnajstimi leti je s pesmijo Trideset let zmagal na Slovenski popevki, do danes pa je posnel ┼że ve─Ź kot 40 solisti─Źnih albumov. V svoji izjemni karieri je zelo uspe┼íno nastopil na ┼ítevilnih festivalih, kjer so bile njegove pesmi velikokrat nagrajene z najvi┼íjimi festivalskimi priznanji. Redno je sodeloval in pobiral nagrade na Slovenski popevki (Mati, bodiva prijatelja, Tvoje solze, Vra─Źa se pomlad), festivalu Opatija (┼áepet poletnih trav), pa tudi na Veseli jeseni kot ─Źlan New Swing Quarteta in Melodijah morja in sonca. Oto Pestner in New Swing Quartet letos praznujejo okrogli 50. jubilej, ki so ga obele┼żili z koncertom v romanti─Źnih Kri┼żankah, zdaj pa so na Poletni no─Źi zavzeli ┼íe Kongresni trg!

You may also like