New Swing Quartet in Oto Pestner navdušili na Poletni noči

New Swing Quartet in Oto Pestner so z najlepšimi pesmimi iz svojega zlatega repertoarja zavzeli tudi Kongresni trg in nastopili na jubilejni Poletni noči!

New Swing Quartet so začarali občinstvo z izvedbo popevke Trideset let, izjemni Oto Pestner pa je navdušil z večno uspešnico Vrača se pomlad Silvestra Stingla. Nekatere največje uspešnice slovenske zabavne glasbe so zazvenele v izvedbi izbranih slovenskih interpretov pod taktirko Patrika Grebla, Mojce Lavrenčič in Lojzeta Krajnčana in spremljavi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. V čudovitem večeru so občinstvo v žanrsko raznolikem programu popeljali po zlatih letih slovenske popevke.

Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan že 50 let osvajajo Slovenijo in svet z interpretacijo najlepših pesmi iz cerkva ameriškega juga. Na svoji glasbeni poti so sledili tradiciji črnskega in belskega gospela ter spirituala, mestoma pretanjeno oplemenitenega z elementi jazza ter zasluženo dosegli mednarodni sloves in status ene najboljših gospel skupin. Že kmalu po svojem začetku leta 1968 v Šentjurju pri Celju, so hitro osvojili slovensko občinstvo, svojo glasbo ponesli na svetovne odre in na turneji po ameriškem jugu osvojili tudi najzahtevnejša občinstva. Njihova bogata diskografija obsega 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka. Odpeli so na tisoče koncertov, gostovali so po evropskih in azijskih državah v prestižnih koncertnih dvoranah in katedralah ter na sprejemih pri največjih državnikih, malodane po vsem svetu. Legenda slovenske zabavne glasbe Oto Pestner je svoje prve posnetke naredil že pri dvanajstih letih, s petnajstimi leti je s pesmijo Trideset let zmagal na Slovenski popevki, do danes pa je posnel že več kot 40 solističnih albumov. V svoji izjemni karieri je zelo uspešno nastopil na številnih festivalih, kjer so bile njegove pesmi velikokrat nagrajene z najvišjimi festivalskimi priznanji. Redno je sodeloval in pobiral nagrade na Slovenski popevki (Mati, bodiva prijatelja, Tvoje solze, Vrača se pomlad), festivalu Opatija (Šepet poletnih trav), pa tudi na Veseli jeseni kot član New Swing Quarteta in Melodijah morja in sonca. Oto Pestner in New Swing Quartet letos praznujejo okrogli 50. jubilej, ki so ga obeležili z koncertom v romantičnih Križankah, zdaj pa so na Poletni noči zavzeli še Kongresni trg!

Več novic