New Swing Quartet in Oto Pestner koncert selijo v preddverje Kri┼żank!

50 let na odru bodo legendarni slovenski izvajalci proslavili v intimnem vzdu┼íju Ple─Źnikovega preddverja

29. maj 2018 ÔÇô 50 let na odru: New Swing Quartet, Kri┼żanke
30. maj 2018 ÔÇô 50 let na odru: Oto Pestner s prijatelji, Kri┼żanke

Kljub napovedanem podalj┼íanju gradbenih del v ljubljanskih Kri┼żankah New Swing Quartet in Oto Pestner ostajajo v svojem priljubljenem prizori┼í─Źu in bodo zlatih 50 let na odru proslavili v intimnem vzdu┼íju romanti─Źnega Ple─Źnikovega preddverja – 29. in 30. maja!

Med arkadnimi oboki in kipi Ple─Źnikovega preddverja bosta zazvenela oba koncerta legendarnih slovenskih izvajalcev, ki se priljubljenem in unikatnem prizori┼í─Źu, prepojenim z umetni┼íko du┼ío, ne bodo odpovedali. Ljubljanske Kri┼żanke zavzemajo prav poseben polo┼żaj v srcu NEW SWING QUARTET, saj so na tem prizori┼í─Źu izpeljali kar nekaj prelomnih dogodkov in na istem odru nastopili tudi skupaj z Golden Gate Quartetom, svojimi velikimi vzorniki. Prav plo┼í─Źa Golden Gate Quarteta je namre─Ź priromala v ┼áentjur pri Celju leta 1968, fantje so oblikovali svoj kvartet in osvojili slovensko ob─Źinstvo z duhovnimi pesmimi ameri┼íkega juga ter v 50 letih od svojega nastanka, osvojili vse kar se je dalo osvojiti. Topel sprejem so dosegli tudi v sami domovini ─Źrnskih duhovnih pesmi, na turneji po cerkvah ameri┼íkega juga in do┼żiveli tudi objeme in solze zapornikov v zaporu kjer prestajajo dosmrtne kazni. Kot prvi izvajalec so ameri┼íko duhovno glasbo v angle┼íkem jeziku izvajali na ve─Ź gostovanjih po Sovjetski zvezi in segli v roko tudi ameri┼íkem predsedniku Billu Clintonu, Titu ter pape┼żu Janezu Pavlu II. Na odru jih bodo tokrat spremljali Big band Orkestra Slovenske vojske in zasedba The Mood Swingers, ki so nastopili tudi kot posebni gosti presene─Źenja v Unionski dvorani. Skupaj bodo poslu┼íalce popeljali v ─Źas, ko so se razvile prve pesmi afroameri┼íkega glasbenega izro─Źila, ki so afri┼íkim su┼żnjem na ameri┼íkih planta┼żah dajale upanje in uteho.

Dan kasneje bo s koncertom v Kri┼żankah nastopil tudi izjemni Oto Pestner s prijatelji. S pestrim repertoarjem se bo Oto sprehodil od svojih glasbenih za─Źetkov po izjemnem opusu svoje 50-letne kariere ter se dotaknil vseh obdobij svojega ustvarjanja. Ob spremljavi Big band Orkestra Slovenske vojske in odli─Źnih glasbenih gostov bomo spremljali pregled vrhuncev kariere legendarnega slovenskega vokalista. Otu se bodo na koncertu poklonili tudi prijatelji iz New Swing Quartet, da malo pote┼íimo radovednost, pa lahko razkrijemo tudi posebno glasbeno gostjo ÔÇô simpati─Źno zmagovalko Eme 2016 ManuEllo.

V intimnem in romanti─Źnem prizori┼í─Źu preddverja Kri┼żank bosta 29. in 30. maja zazvenela koncerta legendarnih slovenskih izvajalcev!

Vstopnice ┼ŻE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Po┼íta Slovenije ) in na spletni strani:

29. maj in 30. maj 2018 ÔÇô 50 let na odru, Kri┼żanke: http://www.eventim.si/si/izvajalec/50-let-na-odru-1819/profile.html

You may also like