Nepozaben božični koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija z New Swing Quartetom

Dolge temačne zimske dneve so si lahko lahko vsi ljubitelji soul in gospela olepšali s prazničnim koncertom New Swing Quarteta, ki so do zadnjega kotička napolnili Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan so stopili na oder ob gromkem aplavzu razprodane dvorane in poslušalcem pričarali božič z najlepšimi svetovnimi in slovenskimi božičnimi skladbami. “Božični čas je čas družine in tudi New Swing Quartet se počutimo kot ena velika družina. Ob lepi glasbi in krasni publiki smo na koncertu proslavljali Božič in letos tudi našo 50. obletnico. Več si ne bi mogli želeti in veseli nas, da smo danes naredili nekaj lepega” še pravijo fantje, ki so z doživetim nastopom in praznično energijo pripravili nepozaben koncert.

Patrik Greblo je prevzel taktirko in ob spremljavi Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija v svečanem razpoloženju občinstvo povedel v prvo skladbo Joy to the world. V čudovitem koncertnem večeru so New Swing Quartet odpeli najlepše skladbe božično-novoletnega repertoarja Go tell it on the mountain, Glej zvezdice božje, Poslušajte vsi ljudje, O Smrečica in mnoge druge. Orkester je izvedel instrumentalni venček božičnih melodij ter poslušalce popeljal v fotelj ob domačem kaminu in okrašenem drevescu, koncert pa so New Swing Quartet popestrili tudi z a capella gospel skladbami. V vrhuncu večera so privzdignili občinstvo s skladbo Ave Maria, za konec pa jih popeljali na karibske otoke, kjer o božiču prepevajo bolj veselo, s skladbo The Baby boy. Gromeči aplavz so New Swing Quartet nagradili še z svečano izvedbo božične klasike Sveta noč in koncert popeljali h koncu s hudomušno odpetim venčkom gospelov, kot bi zveneli s starega gramofona. Navdušenje se je iz koncertne dvorane preneslo tudi v avlo, kjer so si New Swing Quartet vzeli čas za obiskovalce in jim z veseljem podpisovali izvode svojega novega albuma 50th anniversary gospel in concert.

Že mesec dni pred božičnim koncertom so pošle prav vse vstopnice v veliki Gallusovi dvorani. Da pa oboževalci, ki so bili z nakupom prepozni, ne bi ostali pred zaprtimi vrati, so se New Swing Quartet, Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija odločili, da za javnost odprejo tudi svojo koncertno generalko. »Takšne odprte generalke še nismo naredili. To je bil sproščen koncert, malo smo se pohecali in malo pozdravili občinstvo ter preverili kako nas slišijo zgoraj na drugem balkonu« so se še pošalili fantje, ki so z dvojnim koncertom v Cankarjevem domu praznično zaključili svoje jubilejno leto v katerem praznujejo zlatih 50 let skupnega delovanja.

New Swing Quartet so s prazničnim gospelom očarali dvakrat razprodano Gallusovo dvorano!

Več novic