Navdihujońći simfonińćni spektakel zasenńćil zvezde – Simfonińćna ekstaza 2 – Kongresni trg

V poletnem veńćeru pod zvezdami je Rok Golob obńćinstvo popeljal v obljubljeno simfonińćno ekstazo v kateri je povezal razlińćne glasbene svetove. V drznem in ambicioznem projektu je pripravil sodoben in velińćasten koncert za vse generacije, k sodelovanju pa je povabil enega najboljŇ°ih hrvaŇ°kih izvajalcev Gibonnija in izjemne slovenske izvajalce iz sveta popa, rocka, metala, rapa in klasińćne glasbe. Spektakel je uokvirila velińćastna kulisa Ljubljanskega gradu in veńćernega neba z bleŇ°ńćeńćimi svetlobnimi efekti ter zadimljenim odrom.

Orkester je prikazal v novi luńći Ňĺe z uvodno skladbo s katero sta Orkester ZagrebŇ°ke filharmonije in zbor Perpetuum Jazzile posluŇ°alce pripravila na glasbeno popotovanje po katerem so jih vodili Omar Naber, Maja Keuc, NuŇ°ka DraŇ°ńćek, Nina Strnad, Lana TrotovŇ°ek, Katrinas, KiNG FOO in Tinkara Kovańć. Rok je v ekstazo vkljuńćil tudi metal glasbo z nastopom Metalsteel, ki so izvedli gotsko-metalsko, druŇĺbeno-kritińćno skladbo, obdano z odlińćnim rapom dvojca Murat&Jose in temańćnim orkestrsko-zborovskim zvokom. Na svoj rańćun so priŇ°li tudi oboŇĺevalci rocka, saj je Tomi Meglińć z znańćilnim temańćnim vokalom izvedel Siddhartino uspeŇ°nico Ledena in pesem Praslovan zasedbe Lańćni Franz, v simfonińćni preobleki Roka Goloba. Vrhunec veńćera je zaznamoval Gibonni, eden najuspeŇ°nejŇ°ih hrvaŇ°kih glasbenikov in kantavtorjev s povsem novimi aranŇĺmaji. Posebej zanj jih je Rok ustvaril v sodelovanju z ońćetom, priznanim skladateljem Janijem Golobom. Gibonni je na oder stopil z duetom Libar z odlińćno NuŇ°ko DraŇ°ńćek, v nadaljevanju se je predstavil Ň°e s Perpetuum Jazzile in skladbo Tempera ter navduŇ°il, ko se je sprehodil kar med mnoŇĺico in prepeval skupaj z obńćinstvom. Z izjemno Majo Keuc pa sta zapela Oprosti in ustvarila nepozabno atmosfero. H koncu navdihujońćega koncerta sta posluŇ°alce popeljala velikana rock glasbe Tokac in Tomi M s pesmijo Svetovja, ki sta jo premierno izvedla na drŇĺavni proslavi. Vsi nastopajońći so zapolnili oder za zadnji poklon ob gromovitem aplavzu, vendar je Rok za konec spektakla pripravil Ň°e veńć preseneńćenj. Koncertni zakljuńćek so zaznamovali Ň°e trije koncertni dodatki z orkestrom, elektrińćnim duetom Gibonnija in pevke skupine KiNG FOO Aleksandre Josińá z izjemnim vokalom in ńćustvenim razponom za neŇĺne in srce parajońće pesmi. S pesmijo Mirakul sta ustvarila sproŇ°ńćeno vzduŇ°je, Aleksandra pa si je sezula pete in zaplesala med orkestrom. Z zakljuńćno skladbo Slovenija, od kod lepote se je Rok Golob nedvomno dotaknil mnoŇĺice, ki je s stojeńćimi ovacijami zahvalila za izjemno glasbeno popotovanje.

Z dirigentsko palico je Rok ustvaril vrtinec ńćustev, ki so zbrane ponesli v oblak prelivajońće glasbe. ¬ĽPosebnost takega koncerta je, da zdruŇĺuje generacije in prikaŇĺe orkester v novi luńći. Simfonińćna ekstaza je eden izmed mojih velikih mejnikov.¬ę je o svoji viziji Simfonińćne ekstaze povedal dirigent Rok Golob ¬ĽŇĹelel sem ustvariti medgeneracijski dogodek in sporońćiti, da orkester ni samo za starejŇ°o publiko in klasińćno glasbo. To je aktualna glasba¬ę. Mednarodno priznani in cenjeni slovenski skladatelj, aranŇĺer, producent, multiinstrumentalist in dirigent Rok Golob je Ňĺe sodeloval s svetovno priznanimi glasbenimi imeni, za svoje delo pa je prejel Ň°tevilne nagrade doma in tujini. Na velińćastnem cross-over spektaklu na Kongresnem trgu je ponovno dokazal brezmejnost glasbe v svoji edinstveni glasbeni viziji, ki se ne ustraŇ°i zdruŇĺevanja elementov in izvajalcev razlińćnih glasbenih Ňĺanrov.

Navdihujońći simfonińćni spektakel je zasenńćil zvezde na Kongresnem trgu!

You may also like