Najljubši praznik mladostnikov je dopolnil še open air Next Level Festival

V Ljubljani so se pod belimi de┼żniki maturanti zavrteli na ┼że 19. Maturantski paradi. Na Slovenski cesti so pod taktirko┬áMateje Ho─Źevar Prokofjev┬áiz plesne ┼íole Ur┼íka Pro to─Źno opoldne zaplesali ─Źetvorko. Ob spremljavi ikoni─Źne Straussove melodije iz operete Netopir je┬ázaplesalo┬á4304 maturantov, kar je 184 ve─Ź kot lani.

Tako so tudi letos prejeli ─Źastni naziv najve─Źje ─Źetvorke na eni lokaciji in najbolj mno┼żi─Źnega so─Źasnega plesa. Slovenska prestolnica je s plesanjem ─Źetvorke letos povezala rekordnih 77 mest. Mladi so s plesom poru┼íili meje in dokazali, da smo vsi enaki ter da nam tega nih─Źe ne more vzeti.┬áÔÇťPri┼íel sem pogledat kako izgleda prihodnost in izgleda ─Źudovito,ÔÇŁ┬áje mno┼żico pozdravil predsednik republike┬áBorut Pahor.

Ljubljanski ┼żupan Zoran Jankovi─ç je maturante bodril ob Slovenski cesti. Strinjal se je, da je Ljubljana najlep┼íe mesto na svetu, kot ve─Źkrat poudarja, tudi zaradi tak┼ínih dogodkov. Po kon─Źani ─Źetvorki, ko je zadonela zmagoslavna We are the champions in mladostni┼íka Smells like teen spirit, so se dijaki znova usmerili proti Gospodarskemu razstavi┼í─Źu, kjer je potekal prvi Next Level Festival, kije najljub┼íi praznik mladostnikov popestril ┼íe z najve─Źjimi imeni glasbene scene. 

Open Air Festival so na Gospodarskem razstavi┼í─Źu otvorili legendarni Kingstoni, ki so z udele┼żenci hkrati pihnili tudi 25. sve─Źko na svoji poti glasbenega ustvarjanja. Njihov pevec Reno ─îibej se spominja svojega maturantskega izleta po biv┼íi Jugoslaviji. Najbolj mu je ostal v spominu pripetljaj s preizku┼íanjem Makedonskega ┼żganja, ki ga je ┼żelel vzeti ┼íe nekaj za domov. A se mu je v potovalki stekleni─Źka ponesre─Źi razbila, tako da je imel vsa obla─Źila odi┼íavljena ┼íe dolgo po tem izletu :) Za vro─Źe plesne ritme je skrbel DJ Mike Vale,eden mednarodno najbolj aktivnih house did┼żejev, ki redno vrti po Evropi, Ameriki in Aziji. 

Miha Vale Deti─Źek se najbolj spominja svojega maturantskega izleta v Dubrovnik, kjer je prvi─Ź okusil nekaj svobode in pozabil, da ga ─Źaka ┼íe u─Źenje in matura. Je pa do┼żivel kasneje kar nekaj maturantskih izletov, sicer ne kot maturant ampak kot nastopajo─Ź in vedno se je zgodilo kaj zanimivega. Enkrat je pri preizku┼íanju vodnih ┼íportov z glavo udaril v vle─Źno tubo, do┼żivel pretres mo┼żganov in izgubil spomin. Na sre─Źo se je vse dobro kon─Źalo in, kot pravi, je le eno do┼żivetje ve─Ź.

Med mlade so so pome┼íali predstavniki Zavoda Varna pot, ki so s preizkusom alkoholiziranosti informirali o nevarnostih in posledicah vo┼żnje pod vplivom alkohola. Kot je po ─Źetvorki povedala Tanja Wondra, koordinatorka ┼ítirih moderatorjev, ki so mlade opominjali na akcijo ─îista nula, ─Źista vest, na splo┼íno njihove aktivnosti ka┼żejo, da so mladi kar dobro organizirani in ozave┼í─Źeni glede pitja alkohola.

Za vrunec zabave je poskrbela ena vodilnih doma─Źih rockovskih zasedb Big Foot Mama, ki je poleg “─îrn tulipan”, “Nisem ve─Ź s tabo”, “Led s severa” in drugih legendarnih obiskovalcem predstavila tudi svoj sve┼żi album Plameni v raju, oziroma 13 mo─Źnih, a razli─Źnih zgodb, ritmov in zvokov. Spomnili so se tudi svojega prvega koncerta, ki so ga prav tako namenili dijakom, saj so ga odigrali na Gimnaziji ┼áentvid. Za zabavo so skrbeli tudi Senidah & Atlas Erotika. Senidah -Senido Hajdarpa┼íi─ç poznamokot pevko skupine Muff.Zaslovela jes pesmijo Sla─Ĺana in z ve─Ź kot 35 milijonov ogledi na Youtube na doma─Źi glasbeni sceni pokosila svojo konkurenco. Senida se spominja, kako po svojem maturantskem plesu pri┼íla domov vsa podpisana po rokah, obrazu, majici in njenih takrat najljub┼íih ─Źrtastih hla─Źah z nizkim pasom. In taka je morala seveda na avtobus, ─Źe je hotela nekako priti do cilja, se v smehu spominja.

“Vsakoletni vpis v Guinnessovo knjigo rekordov dokazuje, da je Maturantska parada odmeven dogodek, ki udele┼żencem, tako maturantom kot starej┼íim, pomeni veselo obliko zabave in plesa, ki samo v prestolnici vsako leto zdru┼żi ve─Ź tiso─Ź mladih. To je dejstvo, na katerega smo v plesni ┼íoli Ur┼íka zelo ponosni, sam vpis v Guinnessovo knjigo rekordov pa je lepa promocija.” Mateja Ho─Źevar Prokofjev,plesna pedagoginja 

Razpolo┼żeno mno┼żico so greli tudi┬áKing Foo, ki jih je med zvezde izstrelila pesem Za─Źaraj me, bronasta na Festivalu Slovenske popevke. ┬áRok Golob┬áse od svojih maturantskih dni se ┼íe najbolj spominja izleta v Lloret de Mar v ┼ápaniji. ÔÇ×─îe pa dobro pomislim, je bolje da ni─Ź od tega ne opi┼íem, razen tega, da nismo bili ravno pridni.ÔÇť Kot je povedal, mu je v spominu dobro ostalo, da je ob koncu leta hotel biti odli─Źen, ker mu tako ne bi bilo treba opravljati zaklju─Źnega izpita. To je bilo kar te┼żko, saj je ┼że na prvi uri ob za─Źetku leta dobil cvek pri sloven┼í─Źini za neprebrano knjigo Vojna in mir :) S precej truda mi je na koncu seveda uspelo.┬á

Pevka Aleksandra Josi─Ź maturantskega obdobja kot takega ni imela, saj je ┼ítudirala izredno. Na maturantski ples ni ┼íla, izpite pa je opravljala izredno. Tistega obdobja se spominja malo druga─Źe, bolj kot ┼íolskih klopi se spominja ┼ítevilnih glasbenih nastopov.Podobno je tudi maturantsko obdobje skupine Lubmerjack zaznamovala pestra koncertna  aktivnost. V ─Źasu mature, v maju in juniju, so imeli kar 9 nastopov. Bilo je naporno, a vredno, pravijo. ÔÇ×Ne bomo lagali, na koncertih se kljub temu nismo pripravljali na maturo, skoraj, da je  bila glasba prioriteta:)ÔÇť Mladim, ki so na Gospodarskem razstavi┼í─Źu vztrajali do zgodnjih jutranjih ur, so predstavili svoj prvi album ÔÇ×Brez nadzora brez moraleÔÇť.

You may also like