Na evrovizijskem odru se bo zgodil bolgarski spektakel

The Intelligent Music Project, rock skupina, ki bo zastopala Bolgarijo na tekmovanju za pesem Evrovizije v Torinu, bo v prvem polfinalnem večeru, 10. maja, pripravila resnično spektakularen šov. Po objavi prvega videa z vaj, ki se je pojavil na uradnem YouTube kanalu Evrovizije, o tem ni nobenega dvoma.

30-sekundni del pesmi Intention razkriva izvirno odrsko zasnovo bolgarskih predstavnikov, ki bo nedvomno ena najbolj privlačnih na letošnjem tekmovanju.

“Objavljeni video z vaje je le delček tistega, v čemer bo občinstvo 10. maja nedvomno uživalo. Sodelujemo z izjemno nadarjenim, odgovornim in zelo izkušenim kreativnim direktorjem, ki vsak dan navdušuje s svojo vztrajnostjo,” pravi ekipa IMP o Andrei Celliju. Njegova ideja je bila ustvariti ogromno, tri metre visoko sferično strukturo, imenovano “Core of Sound”. Ogromen zvočnik, poln svetlobnih učinkov, bo širil energijo z odra med vse v dvorani in pred televizijskimi ekrani.

Bolgarski predstavniki, ki jih vodi izkušeni frontman Roni Romero, želijo na evrovizijske odre vrniti pravi rock’n’roll. Jasno in glasno jih podpirajo nekatera najpomembnejša imena svetovne rock scene. Med tistimi, ki bodo 10. maja podprli IMP (in seveda upali na veliki finale 14. maja), so Dee Snyder iz Twisted SisterDoro, Carl Sentance iz Nazaretha, Axel Rudy Pell, Eric Bloom iz Blue Öyster Cult, Todd Sucherman iz Styx, Bobby Rondinelli iz Rainbow and Black Sabbath, Roger Earl iz Foghata, Jeff Scott Soto iz Yngwie Malmsteen Band and Journey, kitarist Ozzyja Osbourna, Gus G, in mnogi drugi, med njimi tudi Tim Pierce, bobnar Yngwie Malmsteen Band and Journey. Slednji je snemal tudi z Michaelom Jacksonom in Bon Jovijem.

Tik pred odhodom v Torino sta Beograd in Zagreb obiskala pevec Roni Romero in kitarist Biser Ivanov, ki sta poudarila, da se IMP razlikujejo od nekaterih drugih rockerjev, ki so nastopili na Evroviziji. Skupina namreč ni nastala izključno za to priložnost.

“Smo skupina, ki obstaja že dolgo, imamo nastope pred več sto tisoč ljudmi. Prepričan sem, da smo po količini izkušenj brez konkurence. To je tisto, kar počnemo vse življenje. Rock’n’roll. To pesem smo želeli predstaviti Evropi in svetu, saj govori o času, v katerem smo, in o tem, ali se lahko oz. kako se lahko proti temu borimo,” je povzel Romero in spomnil, da bo skupina nastopila prvi polfinalni večer, 10. maja, pod redno številko 7.

IG: https://bit.ly/3lfM2KI

FB: https://bit.ly/3rjIL14

WEB: www.intelligent-music.com

Več novic