Murat & Jose na televiziji – Izštekano v SiTi Teatru

V soboto, 13. junija, bo ob 22.40 na TV Slovenija 2 čas za hip hop dogodivščino! Premierni posnetek iz SiTi Teatra, kjer se je prekaljenima glasbenikoma pod taktirko JAMirka na odru pridružilo več kot 30 nastopajočih.

Murat & Jose nista odšla, pa čeprav so bile že govorice. Bučke. Nova zgodba je v nastajanju in začenja se s premiernim posnetkom koncerta, ki je zaznamoval njuno glasbeno kariero. V SiTi Teatru v Ljubljani sta leta 2016 nastopila z okrepljeno zasedbo in pod vodstvom JAMirka na svojevrsten način preoblekla številne skladbe, dodala a capella melodije, ritmične elemente in pojačala pihalno sekcijo. Gostujoči gostitelj na odru je bil radijec Jure Longyka, ki je s povezovanjem v slogu oddaje Izštekani poskrbel za piko na i. Na seznamu izvedenih skladb ne manjkajo že skoraj zimzelene uspešnice kot so Od ljudi za ljudi, Kr Neki, Postan ti sam, Na izi, Bučke in druge. 

Koncert mi je pomenil praznik glasbe, ki jo z Muratom ustvarjava, z vsemi gostujočimi glasbeniki in seveda občinstvom,” je ob prihajajoči premieri povedal Jose. Murat pa dodaja, “da je bil to enkraten dogodek, ki ga brez dobre volje in truda vseh sodelujočih ne bi bilo možno izpeljati.”

V vlogi gostov so bili ob bendu na odruše Janez Bončina Benč, Irena Yebuah Tiran, Leticia Slapnik Yebuah, Aleksandra Ilijevski in Marko Gregorič (Pliš), Nina in Brina Samardžija in Godaljkanje pod vodstvom Bojana Cvetrežnika in Barje Drnovšek.

Video, ki bo pospremil televizijsko premiero, je v živo izvedena skladba Captamur, z njunega zadnjega albuma Tuki not (2008). Besedilo je, kot da bi bilo napisano za danes. Zato je čas, da spet zasije.  “Moja želja je, da Captamur ne bi bil brezčasen in da bi ugotovili ‘kako iz kaosa narest red’. Čeprav je to utopična ideja, sva s komadom hotela sporočit, da vsaj poskušajmo iti v to smer,” pravi Jose

Več novic