MRFY z albumom IZŠTEKANI

Album Izštekani je nastal 22. maja 2018 v istoimenski kultni oddaji Jureta Longyke na Valu 202.
Izid albuma, ki je ┼że na voljo v vseh spletnih glasbenih trgovinah, napovedujejo z akusti─Źno razli─Źico skladbe Tretje oko.

Veliki dolenjski rockovski up, novome┼íka skupina MRFY, se je 22. maja 2018 predstavil v kultni oddaji Jureta Longyke Iz┼ítekani na Valu 202. V velikem slogu! MRFY so svojo muziko ┼íe pred izidom prvega albuma obrnili na glavo. Oboro┼żili so se s ┼íirokim naborom akusti─Źnih instrumentov. Naredili so prav poseben nabor skladb.

Decembra 2016 so objavili prvo skladbo Klic. Izjemen ─Źustveni rokovski krik. V sloven┼í─Źini. Redkokdo je ostal ravnodu┼íen. Odtlej je bil vsak njihov korak pospremljen z velikimi pri─Źakovanji. Marca letos so objavili mini album A Side of The Story. Pospremili so ga z dvojno turnejo Dobar dan Tour. Nizu petkovih glasnih nastopov so sledila sobotna akusti─Źna dru┼żenja. Med vrhunci turneje je bil prav nastop v Iz┼ítekanih. Poleti je pred njimi nepretrgan niz koncertov (junija so nastopili tudi na festivalu Europavox v Franciji), ki ga bo sklenil veliki promocijski koncert ob izidu studijskega prvenca 21. septembra v Kinu ┼ái┼íka.

Iz┼ítekavanje se MRFY je za─Źelo z majhnimi koraki, z akusti─Źnimi kitarami in prvimi poskusi predruga─Źenja sicer zelo bogatega zvoka benda. A ko se je kepa za─Źela valitiÔÇŽ Gregor, Lenart, Rok in Tomi so na kup znosili ┼ítevilna brenkala (klasi─Źno kitaro, 12-strunsko kitaro, ukulele, sitar), klavir, harmoniko, rhodes in niz tolkal. Navdu┼íeni nad tem, kako tak┼íno raziskovanje v njihovih lastnih skladbah odpira nove razse┼żnosti, so iz naftalina potegnili tudi starej┼íe pesmi, ki jih ne igrajo ve─Ź, ter jim vdihnili novo ┼żivljenje. ÔÇťVsaka prilo┼żnost, ko lahko kaj priredimo, nam je huda. To velja tudi za na┼íe komade,ÔÇŁ je povedal Gregor.

Iz posnetka nastopa v Iz┼ítekanih je nastal koncertni digitalni album (ZKP RTV SLO 115073). Na njem lahko poleg skladb s prihajajo─Źega studijskega albuma in znanih hitov, kot so Anakin, Tretje oko ali Klic, sli┼íimo tudi pesmi, ki jih ni mo─Ź sli┼íati nikjer drugje! Izid albuma najavlja single Tretje oko.

Ne pozabite. MRFY so zakon. Izštekani še bolj.

https://zkpprodaja.si21.com/sl/Zabavna_glasba/MRFY_IZSTEKANI_1/

http://www.rtvslo.si/zabava/glasba/izstekani-gredo-s-koala-voice-in-mrfy-v-novo-digitalno-ero/457101

https://val202.rtvslo.si/2018/07/mrfy-z-digitalnim-albumom-izstekani

MRFY – Tretje oko (v ┼żivo v Iz┼ítekanih): www.youtube.com/watch?v=5h0hQs5i-4s

MRFY – Rde─Źi alarm (v ┼żivo v Iz┼ítekanih): www.youtube.com/watch?v=2OP_zStL5aw

You may also like