MRFY z albumom IZŠTEKANI

Album Izštekani je nastal 22. maja 2018 v istoimenski kultni oddaji Jureta Longyke na Valu 202.
Izid albuma, ki je že na voljo v vseh spletnih glasbenih trgovinah, napovedujejo z akustično različico skladbe Tretje oko.

Veliki dolenjski rockovski up, novomeška skupina MRFY, se je 22. maja 2018 predstavil v kultni oddaji Jureta Longyke Izštekani na Valu 202. V velikem slogu! MRFY so svojo muziko še pred izidom prvega albuma obrnili na glavo. Oborožili so se s širokim naborom akustičnih instrumentov. Naredili so prav poseben nabor skladb.

Decembra 2016 so objavili prvo skladbo Klic. Izjemen čustveni rokovski krik. V slovenščini. Redkokdo je ostal ravnodušen. Odtlej je bil vsak njihov korak pospremljen z velikimi pričakovanji. Marca letos so objavili mini album A Side of The Story. Pospremili so ga z dvojno turnejo Dobar dan Tour. Nizu petkovih glasnih nastopov so sledila sobotna akustična druženja. Med vrhunci turneje je bil prav nastop v Izštekanih. Poleti je pred njimi nepretrgan niz koncertov (junija so nastopili tudi na festivalu Europavox v Franciji), ki ga bo sklenil veliki promocijski koncert ob izidu studijskega prvenca 21. septembra v Kinu Šiška.

Izštekavanje se MRFY je začelo z majhnimi koraki, z akustičnimi kitarami in prvimi poskusi predrugačenja sicer zelo bogatega zvoka benda. A ko se je kepa začela valiti… Gregor, Lenart, Rok in Tomi so na kup znosili številna brenkala (klasično kitaro, 12-strunsko kitaro, ukulele, sitar), klavir, harmoniko, rhodes in niz tolkal. Navdušeni nad tem, kako takšno raziskovanje v njihovih lastnih skladbah odpira nove razsežnosti, so iz naftalina potegnili tudi starejše pesmi, ki jih ne igrajo več, ter jim vdihnili novo življenje. “Vsaka priložnost, ko lahko kaj priredimo, nam je huda. To velja tudi za naše komade,” je povedal Gregor.

Iz posnetka nastopa v Izštekanih je nastal koncertni digitalni album (ZKP RTV SLO 115073). Na njem lahko poleg skladb s prihajajočega studijskega albuma in znanih hitov, kot so Anakin, Tretje oko ali Klic, slišimo tudi pesmi, ki jih ni moč slišati nikjer drugje! Izid albuma najavlja single Tretje oko.

Ne pozabite. MRFY so zakon. Izštekani še bolj.

https://zkpprodaja.si21.com/sl/Zabavna_glasba/MRFY_IZSTEKANI_1/

http://www.rtvslo.si/zabava/glasba/izstekani-gredo-s-koala-voice-in-mrfy-v-novo-digitalno-ero/457101

https://val202.rtvslo.si/2018/07/mrfy-z-digitalnim-albumom-izstekani

MRFY – Tretje oko (v živo v Izštekanih): www.youtube.com/watch?v=5h0hQs5i-4s

MRFY – Rdeči alarm (v živo v Izštekanih): www.youtube.com/watch?v=2OP_zStL5aw

Več novic