MELOS z novo skladbo in spotom: Prva, zadnja in edina

Vokalna skupina Melos predstavlja novo skladbo in videospot, z naslovom Prva, zadnja in edina, katere originalna izvajalka je Tereza Kesovija. Člani zasedbe so v sodelovanju s Produkcijo Pavec, v majhni Istrski vasici Abitanti, posneli tudi videospot, z močno sporočilno vrednostjo.

Vokalna skupina Melos, ki od začetka leta 2011, deluje pod vodstvom Tomaža Mohorka, se je v letošnjem letu udeležila 50. Festivala dalmatinskih klap Omiš 2016 in 2. Festivala klap Slovenije, kjer so s svojim nastopom očarali in navdušili tako obiskovalce kot tudi komisijo.

Zasedba, ki jo poleg Tomaža Mohorka sestavljajo še Julij Lozinšek, Klemen Rutar, Rudi Mohorko in Tadej Premužič, 20. avgusta 2016, pripravlja poseben Poletni vokalni večer, samostojni koncert, ob 5- letnici delovanja, ki se bo odvil v Minoritskem samostanu na Ptuju. Prav samostojni koncerti so tisti, ki skupini že od leta 2012, predstavljajo največje izzive in jih organizirajo vsako leto. Čeprav je Vokalna skupina Melos znana po dalmatinskih skladbah, v repertoarju ne manjka ostalih žanrov, v slovenskem, angleškem in ostalih jezikih.

Člani zasedbe so besedilo skladbe Prva, zadnja in edina, katere avtor je Kemal Monteno, v slovenski jezik, prevedli sami, govori pa o zgodbi ene in edine življenske ljubezni. Vokalni skupini Melos je s pomočjo Produkcije Pavec, to zgodbo uspelo zabeležiti tudi v videospot, katerega rdeča nit je ljubezen, upanje in neskončna želja po lepši prihodnosti.

melos

***
Avtor besedila: Kemal Monteno (prevod: Vokalna skupina Melos)
Avtor glasbe: Kemal Monteno
Aranžma: Vokalna skupina Melos

Več novic