Maturantski paradi se bo letos prvič pridružil tudi Next Level Festival

Največjo četvorko na svetu bo letos pospremil še prvi Next Level Festival. V petek,17. maja bomo tako priča še OPEN AIR Festivalu, ki bo na najljubši praznik mladostnikov popestril z največjimi imeni glasbene scene.

Po končanem rednem delu že 19. Maturantske parade bodo na Gospodarskem razstavišču odmevale vsem dobro poznane uspešnice ene vodilnih domačih rockovskih zasedb Big Foot Mama. Od legendarnih “Črn tulipan”, “Nisem več s tabo” pa do “Led s severa” se bo temperatura višala s “Plesati na soncu,” “Cela ulica nori”, “Danes je moj dan” in številnimi drugimi skupine Kingston, ki bo z udeleženci pihnila 25. svečko na njihovi poti glasbenega ustvarjanja.

Večtisočglavo množico bo zabavala tudi Senidah -Senida Hajdarpašić, ki jo poznamokot pevko skupine Muff.Pevka je zaslovela s pesmijo Slađana in z več kot 35 milijonov ogledi na Youtube na domači glasbeni sceni pokosila svojo konkurenco. Nastopili bodo tudi KiNG FOO, ki jih je med zvezde izstrelila pesem Začaraj me, bronasta na Festivalu Slovenske popevke. Lumberjack bodo predstavili Brez nadzora brez morale – njihov prvi album, Atlas Erotika pa vas bodo z novim singlom popeljali v „Frankfurt Panama“. Manjkali ne bodo niti spektakularni DJ-i, med najbolj vročimi ta trenutek pa Mike Vale, eden mednarodno najbolj aktivnih house didžejev, ki redno vrti po Evropi, Ameriki in Aziji. Na globalno sceno se je prebil v sodelovanju z Umekom, pod svoje okrilje pa ga vzel tudi Roger Sanchez. Njegov potencial je že večkrat izpostavil tudi Beatport, redno pa ga vrti tudi BBC Radio 1.

Plesno glasbena prireditev sicer vsako leto, ne glede na vreme, na zadnji šolski danzdruži maturante iz Slovenije in tujine pod skupnim imenovalcem glasbe, plesa, sprostitve, zabave in predvsem druženja. Organizatorji na Festivalu pričakujejo več kot 25.000 obiskovalcev. Tudi zaradi tega, ker se bodo letos na Gospodarskem razstavišču zbrali mladi iz vseh regij Slovenije – parada bo namreč prvič potekala samo v prestolnici Slovenije. Organizatorji so tako poskrbeli tudi vse, tako študente kot tudi starejše, ki se bodo pripeljali iz drugih mest in jim ponudili polovično ceno povratne vozovnice.

Prireditev, ki je že zapisana v Guinnessovi knjigi, bo tudi letos v znamenju podiranja novega rekorda, tokrat samo v Ljubljani. Plesalci bodo zopet poskušali priti do častnega naziva največje četvorke na eni lokaciji in najbolj množičnega sočasnega plesa.

“Vsakoletni vpis v Guinnessovo knjigo rekordov dokazuje, da je Maturantska parada odmeven dogodek, ki udeležencem, tako maturantom kot starejšim, pomeni veselo obliko zabave in plesa, ki samo v prestolnici vsako leto združi več tisoč mladih. To je dejstvo, na katerega smo v plesni šoli Urška zelo ponosni, sam vpis v Guinnessovo knjigo rekordov pa je lepa promocija.” Mateja Hočevar Prokofjev, plesna pedagoginja 

Kot vsako leto, bodo Festival tudi letos podprli Predsednik republike Slovenije, župani slovenskih mest, lokalne turistične organizacije in številni partnerji prireditve, med njimi Telekom Slovenije, ki je partner prireditve že od njene prve izvedbe. 

Več novic