MARIO BIONDI in Big Band RTV Slovenija – 7.5.2016 – Kino Šiška

Mario Biondi, italijanski soul pevec žametnega glasu, katerega mnogi primerjajo z Barryjem Whitom, vas bo skupaj z Big Bandom RTV Slovenija začaral na koncertu v Kinu Šiška.

NE ZAMUDITE SOUL KONCERTA LETA!!!
Karte so že naprodaj: prodajna mesta Eventim in blagajna kina Šiška: http://goo.gl/ixtF7z

FB-cover-BOOST-z-logoti

Mario Biondi – svetovna zvezda, italijanski Barry White, bo s svojim globokim in očarljivim glasom prvič nastopil v Sloveniji.
Njegov globoki glas je topel in zapeljiv, a čist in odločen. Rojen je bil kot Mario Ranno. Že od malih nog je ob očetu, italijanskem pevcu Stefanu Biondiju, čutil strast do glasbe. Pozneje je v spomin na očeta prevzel umetniški priimek v Biondi.
Doma na Siciliji v Cataniji je začel peti v cerkvenih zborih, pozneje je postal studijski pevec. Njegova ljubezen do soula ga je zelo kmalu pripeljala do sodelovanja z znamenitimi glasbeniki, kot je recimo Ray Charles. Velik preobrat v karieri povzročil njegov single This Is What You Are, ki je izšel na Japonskem. Predvajali so ga na BBC-ju 1 z DJ-jem Normanom Jayem, ta se je v v pesem zaljubil in jo predvajal po vsej Evropi.

Leta 2006 Je izdal svojo prvo ploščo Handful of Soul, ki je v le nekaj mesecih dosegla štiri platinaste izdaje. Takoj zatem je nastopil na znamenitem festivalu Sanremo in začel sodelovati s številnimi znanimi glasbeniki, kot so Amalia Grè, Karima Ammar, Duke Orchestra, Renato Zero in drugi.

Do danes je Biondi posnel še 5 svetovno uspešnih plošč z mednarodnimi zasedbami. Naslovi so I love You More LIVE (2007) z Duke orchestra, If (2010), Yes You LIVE (2010), Due (2011) in Sun (2013). Ta zadnja je požela ogromno nagrad, izšla je v Evropi, na Japonskem in v ZDA. Posnel je tudi dva božična albuma in nekaj singlov, ki so bili prav tako velike uspešnice. Med njimi je trenutno najodmevnejši Love is a temple.

 

mario-biondi_top100

Več novic