Marčelo predstavlja novi singel ‘Flešbek’

Poletna vročina nam jemlje dih, ampak isto počne tudi Marčelo z novim singlom ‘Flešbek’. Gre za novo skladbo, v kateri Marko Šelić Marčelo skupaj z Aleksandrom Jovanovićem Šljukom ponuja nekaj malce drugačnega – predvsem duhovit, smešen pregled starih časov prvih ljubezni, zmag in porazov. Singel se nahaja na Marčelovem težko pričakovanem novem albumu ‘Nojeva varka’, ki bo vseboval kar 16 pesmi.

”Poletje je in ljudje potrebujejo vsaj kratek odmor od težkih tem, ki imajo vsekakor tudi svoje mesto na albumu” – pravi Marčelo. “To je ena izmed tistih zgodb, predstavljenih v šali: kako so bile naše prve ljubezni, torej njihov konec, neke vrste konec sveta, ko smo bili otroci, in kako to danes v življenju skorajda ne figurira, razen kot nekaj, kar privabi nasmeh. Toda za pripovedovanje te zgodbe sta potrebni dve sestavini: vrnitev na lokacijo (v primeru Marčela: Paraćin) in vrnitev v jezik. To je pesem v ‘Paraćinščini’, ljudje bodo morali ‘google-ati’ kaj so Grza, Petrus, Donji Park, Hipi-dolina… a to je hkrati potovanje v čas arkadnih žetonov, tetrisa, ‘snemanja domačih CD-jev’, lepljenja plakatov – in znane pesmi ‘1’ s prvega albuma, ki je bila tu, da nekoliko nespretno poetizira romantiko. Zdaj smo se usedli, da jo malo … no, ‘poetiziramo’ v šali, a prav tako pošteno.”

Glasbo je napisal Aleksandar Jovanović Šljuka, prekaljeni jazz pianist, skladatelj in vokalist, član Markove zasedbe, ki je tudi poskrbel za dobršen del skladb na novem albumu.

‘Radi gremo tja, kjer še nismo bili in da si drug drugemu zadajamo izzive. To ni na splošno niti Šljukin niti moj teren. Ravno zato smo med vsemi tistimi umetniško izzivalnimi pesmimi, v katere smo se spustili, naredili nekaj takega: ‘zajebantsko’, a z dušo. Kajti pod duhovito površino bo pozoren poslušalec slišal: to je pravzaprav pesem o minljivosti skoraj vsega, kot tudi nas samih” – razlaga Marčelo.

tekst | Marko Šelić Marčelo
glasba | Aleksandar Jovanović Šljuka
aranžma | Aleksandar Jovanvić Šljuka, Marko Šelić Marčelo
in Nevena Glibetić Nensi
saksofon | Max Kochetov
trobenta | Ivan Radivojević
snemanje, miks in master | Janko Maraš, studio DIGIMEDIA

V videospotu igrata igralka Vanja Nenadić in Miloš Mijailović Jaaz, reper, producent in siva eminenca hiše Aristokrat Muzik. Vanja v vlogi Markove prve ljubezni, Jaaz pa kot njegov arhineprijatelj, ‘dizelaš’. Tako kot prejšnji singel ‘Udahni’ je tudi ta videospot režiral Nemanja Maraš, ki si je že zamislil tudi ekranizacijo drugih singlov z albuma ‘Nojeva varka’: vsak bo gradil na prejšnjem in tako oblikoval eno zgodbo. In ta zgodba se z novim videom nadaljuje že septembra. Do takrat, dokler je album v fazi mešanja, se bo Marčelo s skupino vrnil na koncertne odre z nastopi na Fresh Wave Festivalu, OK Festu in beograjskem Beer Festu.

Več novic