Low Peak Charlie se vračajo z novim albumom – ČAS DISKET JE POZABLJEN

Iz viškega podzemlja se znova sliši rjovenje primorske zasedbe Low Peak Charlie, ki se po krajšem premoru vrača z novim albumom ČAS DISKET JE POZABLJEN. 18. aprila ga bodo premierno predstavili v klubu Channel Zero na Metelkovi.

Primorska zasedba se je v iskanju pravega zvoka odpravila v brloge kočevskega BearTracks Studia, kjer so v sodelovanju s producentom Robijem Bulešićem posneli osem komadov. Album so posneli tudi s podporo banjaluškega festivala Demofest, kjer so julija 2014 prepričali žirijo in prejeli nagrado ter izdatno podporo za nadaljnje ustvarjanje. Po prvencu Kdo bo komu (2012) se vračajo bolj zreli, osebnoizpovedni in samorefleksivni – odraslo življenje ni šala – in zvočno bolj izpiljeni. Zvok, ki so ga iznašli z novim albumom, nakazuje že prvi »antisingle« Le Roj, ki je za instant konsumiranje občutno prezahteven, a ostane globoko v ušesih.

Low peak Charlie so: Lovro Velušček – Lušči (bass) / Blaž Kocina – Kocina (bobni) / Andrej Kresevič – Fučkar (vokal) / Luka Križman – Jimi (kitara)

Low peak Charlie so Primorci, ki prisegajo na eksploziven crossover rock. Njihovo tehnično suvereno avtorsko muziciranje jim omogoča, da lahkotno prehajajo med različnimi stili od duba do udarnih riffov, vse skupaj pa zaokrožijo s slovenskimi besedili o družbeno aktualnih temah. Band je leta 2012 izdal prvenec “Kdo bo komu” s provokativnim videom za skladbo “Dol vas dam”; uvrstil se je na regionalno MTV playlisto in preigral manjše in večje odre po Sloveniji in Hrvaški. Leta 2014 so prejeli nagrado na regionalnem showcase festivalu Demofest v Banjaluki. V aprilu pripravljajo izid drugega celometražnega albuma.

Več novic