Low Peak Charlie se vra─Źajo z novim albumom – ─îAS DISKET JE POZABLJEN

Iz vi┼íkega podzemlja se znova sli┼íi rjovenje primorske zasedbe Low Peak Charlie, ki se po kraj┼íem premoru vra─Źa z novim albumom ─îAS DISKET JE POZABLJEN. 18. aprila ga bodo premierno predstavili v klubu Channel Zero na Metelkovi.

Primorska zasedba se je v iskanju pravega zvoka odpravila v brloge ko─Źevskega BearTracks Studia, kjer so v sodelovanju s producentom Robijem Bule┼íi─çem posneli osem komadov. Album so posneli tudi s podporo banjalu┼íkega festivala Demofest, kjer so julija 2014 prepri─Źali ┼żirijo in prejeli nagrado ter izdatno podporo za nadaljnje ustvarjanje. Po prvencu Kdo bo komu (2012) se vra─Źajo bolj zreli, osebnoizpovedni in samorefleksivni – odraslo ┼żivljenje ni ┼íala – in zvo─Źno bolj izpiljeni. Zvok, ki so ga izna┼íli z novim albumom, nakazuje ┼że prvi ┬╗antisingle┬ź Le Roj, ki je za instant konsumiranje ob─Źutno prezahteven, a ostane globoko v u┼íesih.

Low peak Charlie so: Lovro Velu┼í─Źek – Lu┼í─Źi (bass) / Bla┼ż Kocina – Kocina (bobni) / Andrej Kresevi─Ź – Fu─Źkar (vokal) / Luka Kri┼żman – Jimi (kitara)

Low peak Charlie so Primorci, ki prisegajo na eksploziven crossover rock. Njihovo tehni─Źno suvereno avtorsko muziciranje jim omogo─Źa, da lahkotno prehajajo med razli─Źnimi stili od duba do udarnih riffov, vse skupaj pa zaokro┼żijo s slovenskimi besedili o dru┼żbeno aktualnih temah. Band je leta 2012 izdal prvenec “Kdo bo komu” s provokativnim videom za skladbo “Dol vas dam”; uvrstil se je na regionalno MTV playlisto in preigral manj┼íe in ve─Źje odre po Sloveniji in Hrva┼íki. Leta 2014 so prejeli nagrado na regionalnem showcase festivalu Demofest v Banjaluki. V aprilu pripravljajo izid drugega celometra┼żnega albuma.

You may also like