Lord of the dance z neverjetno energijo irskega plesa navdušili Stožice

V soboto je ekstravagantna predstava irskega plesa, ki že več kot 20 let osvaja občinstva po svetu, navdušila tudi slovensko občinstvo v areni Stožice. Predstava plesno tradicijo združuje tudi z najnovejšo video tehnologijo, saj celotno dolžino odra zavzema ogromen ekran, ki gledalce popelje v zgodbo in tvori tudi spektakularno video ozadje za brezčasno zgodbo o boju dobrega proti zlu. Na velikem odru smo lahko videli robote in spektakularne svetlobne efekte, ki se združijo z nalezljivo irsko glasbo in ekstravagantnimi kostumi plesalcev.

Osupljiva spretnost, energija in hitrost nastopajočih je začarala občinstvo v dvorani. Gibi so uprizarjali strast, bojevanje, veselje in žalost ter navduševali ob usklajenih poskokih plesalcev. Raznobarvni kostumi, ki so jih plesalke tudi odvrgle, ter preplet plesnih slogov in tradicionalnih irskih melodij z modernimi ritmi so pustili svoj pečat. Irska plesna pravljica, ki osvaja z ubranim in energičnim plesom v podkovanih plesnih čevljih, je tako začarala tudi slovenske gledalce, ki so plesalcem ob koncu predstave namenili stoječe ovacije in glasen aplavz.
Mali duh je z akrobatskimi gibi, ki kljubujejo gravitaciji, občinstvo zvabil v zgodbo, kjer se Lord of the dance zoperstavi zlobnemu Don Dorchi, ki hoče s svojimi učenci uničiti vse dobro. Zgodba se je preko impresivnih plesnih točk irskega plesa razvila na velikem odru, med predstavo pa so plesalci zamenjali tudi veliko fantastičnih kostumov, bobnenje okovanih plesnih čevljev pa se je izmenjavalo z elegantno milino plesalk, ki so spremljale nastop prave ljubezni gospodarja plesa Saoirse. Ljubezensko idilo zmoti zapeljiva Morrighan, ki se s strastnimi plesnimi gibi polasti čarobnega pasu ter zlobnemu Don Dorchi prinese skorajšnjo zmago nad dobrim. Dramatična plesna predstava doseže vrhunec z dvobojem med Lordom in njegovim večnim sovražnikom Don Dorchem in njegovo temno vojsko v sinhronem gibanju, ki je gledalcem ob plesnem dvoboju jemalo dih. Plesne točke so razbijali tudi pevski vložki ter nastopi glasbenic z violinami.

Lord of the Dance je ustvaril idejni vodja, režiser, producent in plesalec Michael Flatley, v njej pa je predstavil svojevrstno različico keltskega plesa, mešanico tradicionalnih plesnih korakov, stepa in musicala, s katero se je uvrstil v svetovni koreografski in plesni vrh. Njegov plesni spektakel še vedno podira vse prodajne rekorde po vsem svetu z uspešnimi turnejami na londonskem West endu, Broadwayu, ZDA, Kanadi, Mehiki, Nemčiji, Južni Afriki, Avstraliji in Novi Zelandiji.

Plesni spektakel je z neverjetno energijo ubranega irskega plesa navdušil Stožice!

Več novic