Lord of the Dance – Prihaja intenzivni spektakel, ki ┼że 20 let podira prodajne rekorde in za sabo pu┼í─Źa navdu┼íene mno┼żice!

┼Że kmalu v Sto┼żice prihaja ena izmed najbolj obiskanih predstav na svetu, ki ┼że 20 let podira vse prodajne rekorde in za seboj pu┼í─Źa navdu┼íene mno┼żice. Spektakel irskega plesa tradicijo zdru┼żuje s spektakularnim video ozadjem in svetlobnimi efekti, ki se zlijejo z nalezljivo irsko glasbo, ekstravagantnimi kostumi ter koreografijo v intenzivni spektakel.

ÔÇőV predstavi sodeluje tudi priznana akrobatka v vlogi Malega duha ter glasbeniki s tradicionalnimi irskimi instrumenti ter pevskimi to─Źkami. Predstavo Lord of the Dance je ustvaril idejni vodja, re┼żiser in producent plesalec Michael Flatley, v njej pa je predstavil svojevrstno razli─Źico keltskega plesa, me┼íanico tradicionalnih plesnih korakov, stepa in musicala, s katero se je uvrstil v svetovni koreografski in plesni vrh. Zahtevne in hitre plesne koreografije od plesalcev zahtevajo odli─Źno fizi─Źno pripravljenost in veliko vaje, vsak dan namre─Ź vadijo kar 2 uri. Z ekstravagantnimi kostumi in osupljivo spretnostjo, energijo in hitrostjo nastopajo─Źih v podkovanih plesnih ─Źevljih, osvajajo ob─Źinstva po vsem svetu. Do danes si je njihove predstave ogledalo ve─Ź kot 100 milijonov ljudi v 67 razli─Źnih dr┼żavah, na vseh kontinentih. Plesna ekstravaganca je kar 21-krat razprodala legendarno londonsko Wembley areno in polnila nogometne stadione po Evropi in Aziji, kjer so nastopili pred o─Źmi kar 120.000 obiskovalcev.

Na velikem odru bo skozi ples za┼żivela keltska pravljica o hrepenenju, ljubezni in veri v dobro in pozitivno. V potovanju skozi prostor in ─Źas ter ve─Źnega boja dobrega proti zlu, plesalci predstavo stopnjujejo skozi energi─Źno in strastno zgodbo, ki opisuje sanje Malega duha in njegovo pomo─Ź Gospodu plesa, ki ho─Źe svoje ljudstvo za┼í─Źititi pred Gospodom teme in njegovimi u─Źenci. Mali duh s svojo gimnasti─Źno odli─Źnostjo zvabi ob─Źinstvo v zgodbo, kjer zlobni Don Dorcha postane ┼íe mo─Źnej┼íi in ┼íe bolj neusmiljen kot kadarkoli prej. Boj med dobrim in zlim predstavljata glasba in ples, ki utele┼íata atmosfero dogajanja s te┼żkimi in hitrimi toni, ko so na odru predstavnike teme, ter se prevesi v mehko in razigrano melodijo, ko so nastopijo predstavniki svetlega in pozitivnega. Lord of the Dance dose┼że vrhunec z dvobojem med Gospodom plesa in njegovim ve─Źnim sovra┼żnikom Don Dorchem.

Lord of the Dance ┼że desetletja osvaja navdu┼íena ob─Źinstva z neverjetno energijo, irskim ┼íarmom in plesno ekstravaganco!

Vstopnice ┼ŻE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Po┼íta Slovenije ) in na spletni strani: http://www.eventim.si/si/vstopnice/lord-of-the-dance-ljubljana-dvorana-stozice-1015833/performance.html

You may also like