Ljubljanski Mist ponovno na tujih koncertnih odrih

Ljubljanska doom metal zasedba Mist se prihodnji vikend ponovno odpravlja v tujino, kjer bo 13. marca najprej nastopila na Dunaju v družbi kolegov iz Stallion (DE), Space Chaser (DE) in Titan Killer (AT), dan kasneje pa bo gostovala na Promethean Fire Festu v Mechelenu na Nizozemskem, na katerem se bodo predstavile še skupine Sons Of A Wanted Man (NL), Drawn Into Descent (NL), Seethr (BE) in Myotis (BE).

Na domačih tleh lahko Mist v živo ujamete spet 25. aprila, ko bodo skupaj z Interceptor, Sarcasm, State Of Fiction, Marax in Quad Damage nastopili na legendarnem festivalu Fuck Off Commercial, ki se bo letos prvič odvijal v ljubljanskem Orto Baru. Več datumov naj bi skupina razkrila v kratkem.

Prihajajoči koncertni datumi:

13.03. Stallion, Space Chaser, Titan Killer, Mist
Escape / Dunaj / Avstrija

14.03. Promethean Fire Fest(Sons Of A Wanted Man, Mist, Drawn Into Descent …)
De Club / Mechelen / Nizozemska

25.04. Fuck Off Commercial Festival(Interceptor, Sarcasm, Mist, Marax …)
Orto Bar / Ljubljana / Slovenija

Ko so Mist leta 2013 objavili svoj prvi demo, takrat še kot popolnoma ženska zasedba, niso niti sanjali, da bodo postali prepoznavni po vsem svetu zaradi svojih edinstvenih temnih harmonij in prodornih ženskih vokalov. Njihova glasba je naravna, surova in riffi odražajo teme njihovih besedil, kot so narava, uroki in smrt, ki so pogosto močno navdahnjena tudi z okultizmom. Njihov tradicionalni doom zvok temelji na legendarnih zasedbah, kot so Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Coven, Saint Vitus in druge.

Leta 2014 je skupina podpisala pogodbo s kultno nizozemsko založbo Soulseller Records in leta 2015 izdala EP »Inan’« kot tudi »Demo 2013«, ki je bil vmes zaradi velikega zanimanja že dvakrat razprodan. Od takrat so nastopili že s številnimi priznanimi izvajalci, kot so Manilla Road, Jex Thoth, Uncle Acid & The Deadbeats, Helstar in Vicious Rumors. Zatresli so tudi odre velikih festivalov, kot so naprimer Bloodstock Open Air, Hammer Of Doom, MetalDays, Malta Doom Festival, Winter Days Of Metal in še nekateri.

V začetku junija 2018 so Mist pri Soulseller Records izdali deset novih pesmi na svojem prvem dolgometražnem albumu, ki nosi naslov »Free Me Of The Sun«. Skupina ostaja zvesta svojim tradicionalnim doom koreninam in gradi na rušilnih riffih z močnimi ženskimi vokali in epskimi kitarskimi solažami. Album je nastal v Studiu Ork, kjer je za snemanje, produkcijo in miks poskrbel Benjamin Kic iz Metalsteel, za mastering pa je bil zadolžen Patrick W. Engel (Candlemass, Pentagram, Darkthrone, Exodus) iz studia Temple of Disharmony. S to izdajo so Mist pričeli novo poglavje na svoji razgibani poti po globinah doom metala.

Zasedba:
Nina Spruk – vokal
Ema Babošek – ritem kitara, spremljevalni vokal
Blaž Tanšek – solo kitara
Neža Pečan – bas
Mihaela Žitko – bobni

https://www.facebook.com/mist.doomhttps://soulsellerrecords.bandcamp.com/album/free-me-of-the-sunhttps://mistdoom.bandcamp.com/https://www.instagram.com/mistdoom/

Več novic