Legendarni Ivo Mojzer s častnim gostom Rokom Ferengjo predstavil svojo avtobiografijo

Ivo Mojzer je v Mariboru predstavil svojo avtobiografijo »Srečen je, kdor zares živi«. Iva Mojzerja glasba spremlja že vse njegovo življenje, med njegove največje hite pa spadajo vsem poznane pesmi Ti si rekla sonce, Polnočni kavboj, Cifra-mož in Deček z ulice. V knjigi se sprehodi skozi bogato in pestro glasbeno kariero vsestranskega glasbenika: harmonikarja, bobnarja in predvsem pevca. Skupaj z Ivom se sprehajamo po njegovih, včasih malce zavitih glasbenih poteh po Sloveniji, nekdanji Jugoslaviji in svetu. Knjiga zanimivo osvetljuje glasbeno sceno slovenske zabavne glasbe in njene zvezde zadnjih 40 let. Spoznavamo družabno življenje mladih in odraslih v Mariboru in v Sloveniji v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja in srečamo mnoge znane obraze slovenske glasbe, s katerimi je Ivo Mojzer sodeloval. »V knjigi je vse resnično, eni se bodo smejali, drugim bo mogoče zastal dih« še pravi Ivo o svoji avtobiografiji.

​Predstavitve knjige se je kot posebni častni gost udeležil tudi Rok Ferengja, ki ima v knjigi prav posebno mesto. »Roka sem spoznal na turneji in bil prijetno presenečen, glede na to da je veliko mlajši od mene, da je poznal kar nekaj mojih skladb.« se prvega srečanja z Rokom spominja Ivo »Rekel sem si, ta ni samo odličen pevec temveč človek z dušo in srcem! Oba imava Elvisa za enega največjih, kar naju je še bolj zbližalo v glasbi. Po tistem sem začel snemati svoj album in sem skomponiral skladbo za duet Življenje kakor reka je in takoj pomislil na Roka. Nikoli ne bom tudi pozabil, da se je spomnil name, ko je pripeljal v Ljubljano Elvisov band in me povabil kot gosta na koncert«.
»Z Ivo Mojzerjem, sem posnel svoj prvi moški duet, ki mi je osebno tudi zelo všečen komad.« pravi Rok o sodelovanju z Ivom »Skupaj sva že prej kar nekaj nastopala doma in v tujini. Bil je tudi gost na naši 15 letnici v Unionu, kjer smo gostili tudi TCB band v polni zasedbi. Vedno se veselim dela in druženja z tako pozitivno in srčno osebo kot je Ivo Mojzer«.

Rok’n’Band so ravno v preteklem letu 2017 praznovali tudi sladko 20-letnico njihove nepozabne uspešnice Jagode in čokolada in prvega albuma »Da padeš dol«. Ob tej priložnosti so v decembru okroglo obletnico proslavili s kar dvema koncertoma na Ljubljanskem gradu, kjer so pred dvakratno polno dvorano izvedli elegantno obarvane aranžmaje največjih uspešnic Rok’n’Band in večnih melodij Elvisa Presleya v interpretaciji karizmatičnega Roka Ferengje. Brezčasni in nepozabni Rok’n’Band so v dvajsetih letih nedvomno obdržali svoj naboj in mladostno energijo, saj jih z enakim zanosom odkrivajo in prepevajo vedno nove generacije.

Več novic