Legendarni Collegiumov Spring break festival zopet zmagal in navdušil

Če pregovor drži, da prva lastovka še ne prinese pomladi, bi za tradicionalni že 19. Collegiumov Spring break festival lahko tudi letos trdili, da je prinesel prave pomladne vibracije, veliko dobre različne glasbe in obilo žura.

Letošnji 4 –  dnevni/nočni festival se bo zapisal v zgodovino, kot eden bolj uspešnih. Saj je festival obiskalo 3500 žura željnih mladih iz celotne Slovenije, ki so lahko uživali na več kot 12 prizoriščih ter sodelovali tako na športnih igrah kot tudi v glasbenih koncertih in partyih. Številni nastopajoči, teh je bilo letos več kot 15, ki so dodobra zabavali in razplesali številne obiskovalce, ki so lahko vriskali ob nastopih Tila Čeha,  Fehtarjev, Mambo Kingsov, Mike Valea, Mirana Rudana, Zvite Feltne, Jelene Rozge, Koala Voica, Big Foot Mame, Clay Clemensa, Vibe DJs in drugih.

Kot vsako leto so glavni koncerti potekali v velikem šotoru v Lanterni, kjer se je na vsakem dogodku zbralo več kot 3000 ljudi. Poseben status pa ima tudi dnevna zabava pri svetilniku, kjer ga tradicionalno vžgejo Mambo Kingsi ter z njimi vroči obiskovalci, ki so tisto noč nadaljevali svojo zgodbo na velikem koncertu Tila Čeha in popularnih Fehtarjev.

Kot vsako leto smo tudi letošnji festival popestrili z novimi glasbenimi žanri in nastopajočimi. Letos je ta čast pripadla Guštiju in Tomiju M., ki sta v idiličnem okolju obalnega gozda pripravili akustičen koncert, ki je bil prava poslastica za tiste malo bolj umirjene člane Spring breaka, ki so obiskali ta ekskluzivni dogodek na letošnjem festivalu.

Odlični raznovrstni glasbeni dogodki, vremenske razmere ter polna prizorišča mladih so  zopet potrdili, da je Collegiumov festival Spring break zadetek v polno, zato se že veselimo posebne 20. edicije tega festivala, ki bo prihodnje leto na isti lokaciji v Lanterni z še številčnejšo koncertno in ostalo glasbeno ponudbo, saj se za 20. obletnico največjega slovenskega spomladanskega festivala spodobi, da zopet izvede top največji festival spomladanske sezone za mlade.

Več novic