LADO LESKOVAR – 60 let na odru – v polni Gallusovi dvorani

Lado Leskovar je ob izjemni 60-letnici svojega glasbenega delovanja napolnil Gallusovo dvorano Cankarjevega doma in pripravil čudovit večer z imenitnimi glasbenimi gosti, od popevke do popevke pa so Lada spremljali Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija pod taktirko dirigenta Patrika Grebla. Lado je z doživetimi in čustvenimi interpretacijami predstavil svoje prekrasne slovenske zimzelene melodije in s svojim glasom v dvorani pričaral toplo vzdušje, koncert pa začinil z zanimivostmi iz svoje dolgoletne glasbene kariere in glasbenimi nastopi številnih prijateljev, ki so se Ladu poklonili ob tem enkratnem jubileju.

Opojni bariton Lada Leskovarja je spremljal pregled vrhuncev izjemnega opusa 60 letne kariere legende slovenske popevke, na odru pa so se mu pridružili tudi mnogi znani slovenski in mednarodni gostje: Nuša Derenda, Anika Horvat, Momčilo Bajagić – Bajaga, Ibrica Jusić, Magnifico, Adi Smolar, Samuel Lucas, Sanja Ilić, Zijah Sokolović, Boris Cavazza, Sašo Hribar in Janez Hočevar – Rifle. Koncert je otvoril z melodijo Nekoga moraš imeti rad in se s pomočjo glasbenih gostov sprehodil skozi največje uspešnice svoje izjemne kariere: Bil sem mlajši kakor ti, Nathalie, Potraži me u predgradju, Poslednji vlak in mnoge druge.

Dogodka se žal nista uspela udeležiti Vanessa Redgrave in Rade Šerbedžija, sta pa za vse obiskovalce poslala audio in video poslanico, kjer sta Ladu zaželela ob njegovem odrskem jubileju vse najboljše še na nadaljnjih 60let ustvarjanja!

Ob tej priložnosti je v Založbi Mladika izšla tudi Ladova avtorizirana avtobiografija LADO – Ena sama ljubezen, ki jo je po pripovedi Lada Leskovarja spisal Matej Krajnc. V knjigi se ob Ladovem pripovedovanju sprehodimo skozi najbolj zgodnja leta njegovega življenja in začetkov odrske kariere, ki jo je leta 1945 začel na oprsju operne dive Valerije Heybalove v operi Madame Butterfly in nadaljeval leta 1951 v filmu Kekec, kar je vodilo v izjemno pevsko kariero posejano s številnimi koncerti in uspešnimi nastopi na glasbenih festivalih in Evroviziji, kjer so bile njegove pesmi velikokrat nagrajene z najvišjimi festivalskimi priznanji. Uspešno pevsko kariero je spremljalo tudi zanimivo zasebno življenje, saj je Lado veliko potoval in nastopal tudi po Rusiji ter se kar štirikrat poročil.

Lado Leskovar je v čudovitem vzdušju proslavil izjemno 60-letno pevsko kariero in poslušalcem v napolnjeni Gallusovi dvorani pričaral glasbeni večer nepozabnih pesmi z izjemnimi glasbenimi gosti!

(foto: Marko Alpner)

Več novic