Kranjska Gora je gostila znane Slovence in Slovenke, ki so “pripravili” teren za slovenski smučarski praznik – Pokal Vitranc

Estradniki so za en dan postali smučarji

Sanjski moški, tekmovalci Exatlona, Miki Vlahovič, Dejan Vunjak, Vili Resnik, Manca Špik, Zvita Feltna, Til Čeh in še bi lahko naštevali. Estradniki so se letos že tradicionalno za en dan prelevili v smučarje in se preizkusili na belih strminah. “Kapo dol vsem smučarskim asom, ki se na Pokalu Vitranc spustijo po podkorenski strmini. Mi smo se danes pomerili na dosti bolj položni progi, ampak je bil že to dovolj velik zalogaj. Definitivno bom raje ostal v glasbenih vodah (smeh),” je povedal legenda slovenske glasbe Miki Vlahovič, ki je tokrat kljub visokim pričakovanjem zmago raje prepustil mlajšim.

Slavil je glasbenik

Absolutni zmagovalec smučarske tekme estradnikov je postal Matic Leban, ki je naslov prevzel od svojega bandovskega kolega Blaža Geca, ki je tukaj zmagal lani. Drugo in tretje mesto sta si prismučala brata Teo in Til Čeh. Med dekleti je slavila Arijanna Sara di Palma (Sanjski moški), tesno pa ji je sledila Katrin Kostanjšek (Exatlon). “Bilo je zabavno in letos je bila konkurenca kar močna,” je povedal zmagovalec Matic Leban, ki bo naslov zmagovalca branil tudi naslednje leto. Sanjskemu moškemu Blažu je zmagovalni oder ušel le za las, ampak kot pravi sam, je bila danes važna zabava in dobra energija, slednje pa definitivno ni manjkalo.

“Prav je, da se med seboj podpiramo”

Kljub temu, da je na belih strminah vladalo tekmovalno vzdušje, je bilo ob vznožju moč čutiti iskreno prijateljstvo. Vsi zbrani so se strinjali, da so takšni dogodki odlična priložnost za druženje. “Slovenija je majhna, praktično vsak pozna vsakega in prav je, da se med seboj podpiramo,” je povedal Vili Resnik in dodal: “Tudi sam bom na Pokalu Vitranc, kjer bom tako kot vsako leto glasno navijal za naše smučarje in upal na slovensko zmago.”  

Pokal Vitranc – svojevrsten praznik

Pokal Vitranc je danes ena največjih, najbolje organiziranih in najbolj obiskanih tradicionalnih športnih prireditev v Sloveniji in v osrednjem delu Evrope. Prvi smučarji so se na tekmovanju za Pokal Vitranc prvič pomerili leta 1961, od leta 1968 pa je Pokal Vitranc del svetovnega pokala v alpskem smučanju Mednarodne smučarske zveze FIS. V 62-ih letih zgodovine se je oralo ledino organizacije velikih športnih dogodkov, rasla je organizacija, nabirale so se izkušnje in znanje, ki so se predajali iz roda v rod. Prav ta tradicija v zavesti prebivalcev Kranjske Gore ter okoliških vasi daje njihovemu prostovoljnemu delu poseben čar in zanos, zaradi katerega je kranjskogorska tekma svetovnega pokala v svetu upravičeno zapisana z velikimi črkami. Organizatorji se letos tekme še posebej veselijo, saj bo po treh letih epidemije, prilagajanj in iskanja rešitev Pokal Vitranc ponovno zaživel v vsej svoji veličini. “Kot kaže, bo Pokal Vitranc letos spet takšen, kot si ga želimo vsi. Po odpovedi tekme leta 2020, tekmi brez gledalcev v 2021 in odprtju tekme za gledalce teden pred tekmo v lanski sezoni, pričakujemo, da bomo na dveh veleslalomih 11. in 12. marca 2023 gostili več kot 10.000 gledalcev in s tem pripravili lepo kuliso in pravo navijaško vzdušje, kot so ga tekmovalci v Kranjski Gori vajeni,” povedo organizatorji in dodajo: “Na Pokalu Vitranc vsem obiskovalcem obljubljamo pravi zimski spektakel!”

Facebook: https://www.facebook.com/VitrancCup

Instagram: https://www.instagram.com/vitranccup/

Web: https://www.pokal-vitranc.com/

Več novic