Koncert SLADE 50.Years HALA TIVOLI 30.11.2019 Merry xmas everybody !

SLADE, legendarna britanska rock skupina, ki velja za eno najpopularnejših glam rock  zasedb na svetu in je s svojo glasbo pomembno vplivala na številne glasbene velikane kot so,Kiss,  Guns N’ Roses, Nirvana, Sex Pistols, New York Dolls, The Clash, Def Leppard in številne druge, katerim so bili Slade navdih, prihaja v Slovenijo v sklopu svetovne turneje ob 50. obletnici.

Uvod v tako imenovani »veseli december« bodo Slade začeli prav v Ljubljani, in sicer z velikim koncertom, v soboto, 30. novembra 2019 ob 20h v ljubljanski Hali Tivoli, ko bodo slovenskemu občinstvu predstavili vse svoje največje uspešnice njihovega obdobja, kot so najbolj predvajana božična uspešnica  Merry Xmas Everybody, ter My Oh My, Run Run Away, Cum On Feel The Noize, Far Far Away, Mama Weer All Crazee Now, Cuz I Luv U, Get Down And Get With It in številne druge, s katerimi bodo popeljali občinstvo v zlato dobo glam rocka 70-ih in 80-ih let.

Skupina je prodala več kot 50 milijonov plošč, njihove uspešnice so kar 23-krat zasedle lestvico TOP 20 , od tega se je kar 6 njihovih uspešnic zavihtelo na 1. mesto!! Med leti 1970-1973 so bili najpopularnejša britanska skupina in so prodali celo več plošč kot legendarni Beatli. Skladba Merry Christmas Everybody, je v Angliji in drugod še danes najbolj predvajana božična uspešnica vseh časov.

Skupino že več kot 50 let držita pokonci originalna ustanovna člana 73-letni Dave Hill in 72-letni Don Powell, ki skupaj z Johnom Berryjem in Russelom Keefeom, že desetletja neutrudno koncertirajo širom sveta.

Slade so nastopili tudi na dveh najodmevnejših rock festivalih, in sicer na prvem pred 200.000 obiskovalci in na drugem pred 100.000 obiskovalci, kjer so s svojim energičnim nastopom dobesedno »ukradi šov« številnim glasbenim zvezdnikom. Njihove uspešnice Cum On Feel The Noize in Coz I Luv You pa so še dandanes podlaga številnim prepoznavnim TV oglasom.

Torej če si želite pravo dozo rock adrenalina z eno največjih rock zasedb vseh časov, hitro po vstopnice, ki so v predprodaji na voljo že od 29 EUR na vseh EVENTIMOVIH prodajnih mestih in na PETROLU.

NAKUP VSTOPNIC: http://www.eventim.si/si/vstopnice/slade-ljubljana-dvorana-tivoli-523770/event.html

FB: https://www.facebook.com/events/1848505275249630/

Več novic