Veliki koncert ob 40-letnici smrti kralja rock & rolla – I remember Elvis

‘I remember Elvis’ – glasbeni spektakel v spomin kralju rock & rolla, ob 40-letnici njegove smrti, 29. avgusta prihaja v ljubljanske Križanke! Nepozabni Elvis Presley je s svojim glasbenim stilom, nastopanjem in glasom zaznamoval svet glasbe in mode vse do danes. Izjemnost in drugačnost sta mu sledili vso njegovo življenje. Prebil se je v sam vrh takratne glasbene scene in postal glasbena ikona, ki je v veliki meri zaznamovala čas 20. stoletja. Danes je njegovo ime sinonim tistega časa, zato se ga je tudi upravičeno oprijelo ime ‘Kralj rock & rolla’ ali samo ‘The King’.

Elvis Presley ni izstopal samo po glasbenem talentu, ampak tudi po svojem stilu, saj si je že kot mladenič oblikoval frizuro, ki je kasneje postala njegov prepoznavni znak. Njegova energična interpretacija in seksualno-provokativen nastop, skupaj z edinstveno mešanico glasbenih stilov, so ga naredili izjemno popularnega in enega najbolje prodajanih solo glasbenikov v zgodovini. V svoji karieri je Presley izdal več kot 150 albumov, 114-krat osvojil naziv za ‘top hit’ in 53-krat naziv za ‘top album’. Posnel je tudi 31 filmov, njegov prvi globalno predvajan koncert Aloha from Havaii pa si je leta 1973 ogledalo več ljudi, kot je bilo gledalcev prvih korakov človeka na luni.

Ob 40. obletnici smrti kralja rock & rolla se bosta v poklonu Elvisu Presleyu na odru Križank združila glasbena zasedba Sam’s Fever in Big Band RTV Slovenija z godali. Slovenska skupina Sam’s Fever si je leta 2015 na European Elvis Festival-u v Bad Nauheimu (Nemčija) z zmago na tekmovanju prislužila naziv najboljšega cover banda Elvisa Presleya v Evropi in si želi predvsem nadaljevati bogato dediščino rock & rolla skozi svoje lastne izvirne interpretacije. Na odru se jim bo pridružila tudi uveljavljena slovenska a capella zasedba Jazzva, ki išče harmonije ter se igra z različnimi barvami in učinki človeškega glasu. Da na odru ne bo manjkalo veselja pa bo poskrbela plesna skupina Retronom s swing plesalci. Prisluhnili bomo interpretacijam najznamenitejših Elvisovih uspešnic kot so: Love Me Tender, Always on My Mind, Suspicious Minds, Are You Lonesome Tonight, It’s Now or Never, Heartbreak Hotel, Blue Suede Shoes, My Way, I Can’t Stop Loving You, An American Trilogy in mnogim drugim ter se vrnili v 50. in 60. leta prejšnjega stoletja.

Spomnite se kralja rock & rolla na koncertu: I remember Elvis, 29. avgust, Križanke!

Vstopnice za koncert ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Pošta Slovenije ) in na spletni strani: https://goo.gl/sQc98G

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/295063297609523

Več novic