Koncert doma: prvi IzŇ°tekani na Valu 202 – MAGNIFICO 1998

Koncert doma¬†bo v sredo¬†6. maja¬†2020¬†ob¬†16.45¬†spomnil na pomemben mejnik:¬†prvo¬†oddajo¬†IzŇ°tekani¬†na Valu 202¬†januarja 1998. Zanjo je avtor in voditelj Jure Longyka izbral¬†Magnifica, ki ga v dotlej petletni zgodovini IzŇ°tekani Ň°e niso gostili. PriŇ°el je s prenovljenimi¬†Pismejkersi¬†po leto in pol trajajońći koncertni abstinenci. Bili so lańćni, domala krvolońćni. In zveneli so izvrstno.

V tistem ńćasu je Magnifico svojo glasbo delil na ljubezenski, domovinski in revolucionarni opus. Domovinskega je v IzŇ°tekanih izpustil, ńćast revolucionarnega sta reŇ°evali¬†‚ÄúKdo je ńćefur?‚Ä̬†in¬†‚ÄúRevolution Is My Solution‚ÄĚ, ljubezenski pa je daleńć prevladoval. Nińć ńćudnega. Teklo je peto leto njegove solistińćne kariere.¬†‚ÄúEmanuelle‚Ä̬†ter¬†‚ÄúIn ko enkrat bom umrl‚Ä̬†sta bili Ň°ele kandidatki za zimzelenńćke. Za Magnificom je bila uspeŇ°na glavna vloga v¬†filmu Stereotip¬†Damjana Kozoleta s hrepeneńćo klasiko¬†‚Äú30 let‚ÄĚ. ‚ÄúSilvijo‚ÄĚ pa je takrat sicer Ňĺe dobro poznal, a nam je v IzŇ°tekanih Ň°e ni predstavil. Prelomna EMA 1998 se je namreńć zgodila Ň°ele mesec kasneje.

Zato pa je predstavil osveŇĺene¬†Pismejkerse, izjemen spremljevalni bend, ki se mu je takrat prvińć pridruŇĺil klaviaturist¬†Davor Klarińć. Bobnar¬†Sergej RanńĎelovińᬆin basist¬†Jani Hace¬†sta za prilogo postregla s premiero ńćisto nove zasedbe, iz katere so zrasli Elevators. Kitarist¬†Franci Zabukovec¬†in multiinstrumentalist¬†Schatzi¬†pa sta zaokroŇĺila kombo, ki ga bomo v prińćujońći ponovitvi sliŇ°ali v sedmih kosih glasbe. Pred nami je smetana Magnificovih devetdesetih. Za obliznit.

You may also like