Koncert doma: prvi Iz┼ítekani na Valu 202 – MAGNIFICO 1998

Koncert doma┬ábo v sredo┬á6. maja┬á2020┬áob┬á16.45┬áspomnil na pomemben mejnik:┬áprvo┬áoddajo┬áIz┼ítekani┬ána Valu 202┬ájanuarja 1998. Zanjo je avtor in voditelj Jure Longyka izbral┬áMagnifica, ki ga v dotlej petletni zgodovini Iz┼ítekani ┼íe niso gostili. Pri┼íel je s prenovljenimi┬áPismejkersi┬ápo leto in pol trajajo─Źi koncertni abstinenci. Bili so la─Źni, domala krvolo─Źni. In zveneli so izvrstno.

V tistem ─Źasu je Magnifico svojo glasbo delil na ljubezenski, domovinski in revolucionarni opus. Domovinskega je v Iz┼ítekanih izpustil, ─Źast revolucionarnega sta re┼íevali┬áÔÇťKdo je ─Źefur?ÔÇŁ┬áin┬áÔÇťRevolution Is My SolutionÔÇŁ, ljubezenski pa je dale─Ź prevladoval. Ni─Ź ─Źudnega. Teklo je peto leto njegove solisti─Źne kariere.┬áÔÇťEmanuelleÔÇŁ┬áter┬áÔÇťIn ko enkrat bom umrlÔÇŁ┬ásta bili ┼íele kandidatki za zimzelen─Źke. Za Magnificom je bila uspe┼ína glavna vloga v┬áfilmu Stereotip┬áDamjana Kozoleta s hrepene─Źo klasiko┬áÔÇť30 letÔÇŁ. ÔÇťSilvijoÔÇŁ pa je takrat sicer ┼że dobro poznal, a nam je v Iz┼ítekanih ┼íe ni predstavil. Prelomna EMA 1998 se je namre─Ź zgodila ┼íele mesec kasneje.

Zato pa je predstavil osve┼żene┬áPismejkerse, izjemen spremljevalni bend, ki se mu je takrat prvi─Ź pridru┼żil klaviaturist┬áDavor Klari─Ź. Bobnar┬áSergej Ran─Ĺelovi─ç┬áin basist┬áJani Hace┬ásta za prilogo postregla s premiero ─Źisto nove zasedbe, iz katere so zrasli Elevators. Kitarist┬áFranci Zabukovec┬áin multiinstrumentalist┬áSchatzi┬ápa sta zaokro┼żila kombo, ki ga bomo v pri─Źujo─Źi ponovitvi sli┼íali v sedmih kosih glasbe. Pred nami je smetana Magnificovih devetdesetih. Za obliznit.

You may also like