Koala Voice: Remain silent

Hiter stisk rok, hitri objemi, hitra čustva in hitri odnosi. En dan te vidim in ti povem vse kar mislim, in potem ne čutim nikoli več zares isto. Kaj pove tišina, kaj z njo poveš ti?”

Koala Voice, ki so letošnje poletje odigrali več kot 20 koncertov po Sloveniji, na Hrvaškem, v Makedoniji in Italiji, v jesen stopajo z dvojno video dozo. Tokrat zasavska četverica v ospredje postavlja skladbo Remain Silent, z lani izdanega albuma Wolkenfabrik. V središču pozornosti sta plesalki Lara Ostan in Alja Alica Lacković, ki sta se interpretacije pesmi lotili z gibom. Larin video je nastal na Danskem, Aljin pa na Bazenu na Vrhniki, kjer ji je s kamero sledil Jošt Jesenovec.

Glasba skupine Koala Voice pa se je letos z odrov in studiev preselila tudi v gledališče in film. Še pred poletjem so ustvarili skladbo Brainstorm za predstavo Vihar v glavi, Primoža Ekarta v Lutkovnem gledališču Ljubljana, njihove melodije pa je mogoče zaslediti v kar dveh filmih letošnjega Festivala Slovenskega filma v Portorožu, in sicer v celovečercu Skupaj Marka Šantiča ter filmu Nemir, Andraža Kadunca. Med drugim pa bo 21. septembra v Kinu Šiška premierno predstavljen še kratki glasbeno-dokumentarni film Bend vs. Brend, avtoric Hanne Szentpeteri in Simone Jerala.

Več novic