KITARSKO-BOBNARSKI DUO DEJAN LAPANJA & GAŠPER PERŠL Z NOVIM SINGLOM “JESTE LI VIDJELI”

Ljubljanski rock duo predstavlja novo skladbo ‘Jeste li vidjeli’, ki se srečuje s progresivnim rock žanrom sedemdesetih let, obenem pa stremi k organski prvinskosti distorzirane kitare, h glasbi, ki jo je konec petdesetih ustvarjal ameriški rokenrol kitarist Link Wray.

Dejan o skladbi: “Med pisanjem sem v mislih zavohal vonj po starih kitarskih ojačevalcih. Mojster Miha, ki mi jih je dolga leta popravljal, pravi da smrdijo po plesnivi repi, prijatelj Luka pa mi je povedal, da so enega od takšnih Fenderjev našli pod premogom v stari hiši. Ko so ga vključili, je bil skoraj kot nov.”

Ideja za projekt se je v brezdelju prve karantene marca 2020 rodila na pobudo Gašperja, po več kot desetletni pavzi skupine Ulixes, v kateri sta se kot glasbenika kalila že v najstniških letih. Poleg tega sta na samem začetku Gašper in Dejan ustvarjala z Andrejem Šifrerjem, kasneje tudi v bendu Olivija s Severo Gjurin, kantavtorico Katarino Juvančič ter v številnih jazzovskih projektih.“

Ob koncu tisočletja, še pred študijem jazza, smo bili skupina Ulixes in tolminski Feedbacki veliki fani angleških prog rock bandov, kot so Yes, King Crimson, The Who, Genesis in zdi se, da nama tovrstna godba spet hodi naproti. Ideja za ime skladbe pa sama po sebi odzvanja v zadnjem delu komada, ki me spominja na legendarno “Jeste li vidjeli djevojčice”, skupine Buldožer, katere člana Uroš Lovšin in Borut Činč sta mi v najstniških letih pomagala utreti pot skozi glasbeno džunglo,” pravi Dejan.

Video na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=YfPU9LwlGsk

Duo se v prihodnjih tednih posveča produkciji novega videa, za še neizdano kompozicijo Arena.

DUO DEJAN LAPANJA & GAŠPER PERŠL
DUO DEJAN LAPANJA & GAŠPER PERŠL

Več novic