Kitara, moj glas – Cikel štirih koncertov na Ljubljanskem gradu

Na Ljubljanskem gradu bo med januarjem in aprilom 2018 na sporedu koncertni cikel KITARA – MOJ GLAS. Protagonisti cikla bodo štirje glasbeniki, katerih umetniško ustvarjanje je tesno povezano s kitaro. Gre za glasbene ustvarjalce, ki so odlični pisci besedil in glasbe in katerih inštrument sta tako kitara kot njihov glas. V ciklu se bosta predstavila uveljavljena umetnika starejše generacije, Zoran Predin in Aleksander Mežek – številne njune pesmi so v zadnjih desetletjih že ponarodele –, ter predstavnika mlajše generacije, Ditka in Boštjan Narat, ki v zadnjih nekaj letih navdušujeta občinstvo s svojim pristnim glasbenim izrazom.

25.1.2018 ob 20h / Ljubljanski grad, Hribarjeva dvorana (1. koncert cikla)

ZORAN PREDIN, vokal/kitara & DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP
“Ljubimec iz omare”: Zoran Predin – vokal,/kitara, Damir Kukuruzović – solo kitara, Bruno Urlić – violina, Miroslav Čehaić – kitara, Željko Bilbija – bas

Zoran Predin je priznan slovenski glasbenik, pesnik in avtor skladb. Poznamo ga po odlični glasbi v številnih slovenskih filmih, televizijskih nadaljevankah in gledaliških predstavah, po neštetih že skoraj ponarodelih besedilih ter nepozabnih šansonih. Njegova kariera se je začela leta 1979, ko je ustanovil rokersko skupino Lačni Franz in z njo v enajstih letih posnel 16 albumov in nekaj svojih najboljših pesmi. V obdobju samostojne kariere je nastopal s številnimi zasedbami in se preizkusil v najrazličnejših žanrih. Z gipsy swingom se je prvič intenzivneje srečal pri projektu Zoran Predin & Mar Django Quartet leta 1998. Tokrat se občinstvu predstavlja z zasedbo Damir Kukuruzović Django Group, s katero tesno sodeluje že več let. Skupaj bodo predstavili Predinove uspešnice z albuma Ljubimec iz omare ter vse največje hite.

Več novic