KITARA – MOJ GLAS – cikel štirih koncertov na Ljubljanskem gradu – DITKA in FERI

Na Ljubljanskem gradu poteka med januarjem in aprilom 2018 koncertni cikel KITARA – MOJ GLAS. Protagonisti cikla so štirje glasbeniki, katerih umetniško ustvarjanje je tesno povezano s kitaro. Gre za glasbene ustvarjalce, ki so odlični pisci besedil in glasbe in katerih inštrument sta tako kitara kot njihov glas. V ciklu se predstavljata uveljavljena umetnika starejše generacije, Zoran Predin in Aleksander Mežek – številne njune pesmi so v zadnjih desetletjih že ponarodele –, ter predstavnika mlajše generacije, Ditka in Boštjan Narat, ki v zadnjih nekaj letih navdušujeta občinstvo s svojim pristnim glasbenim izrazom.

15.2.2018 ob 20h / Ljubljanski grad, Hribarjeva dvorana (2. koncert cikla)

DITKA, vokal/kitara & band
gost: Feri Lainšček
“Ne bodi kot drugi”

Ditka je pevka, kitaristka in skladateljica, ki izhaja iz glasbene družine. Glasba jo spremlja že od otroštva. Pri sedmih letih se je pričela učiti kitaro, ki jo danes spremlja na vseh njenih koncertih. Pri devetih letih je že nastopila na otroškem festivalu »Kristalček«, pri enajstih letih je posnela svoj prvi CD, pri dvanajstih pa je s pesmijo »Album s slikami« zmagala na največjem otroškem festivalu »Fens« v Izoli.
Leta 2010 je z očetom začela ustvarjati avtorsko glasbo v angleškem jeziku in še istega leta je bila skladba »So fine« uvrščena na zgoščenko »Val010 – imamo dobro glasbo«. Velikega uspeha sta bili v tujini deležni dve njeni skladbi: na prestižnem tekmovanju v Londonu (United Kingdom Songwriting Contest) se je leta 2011 pesem »My guitar« uvrstila v polfinale v kategoriji ljubezenskih pesmi, njena povsem avtorska pesem »Dreamer« pa je bila leta 2013 finalistka v kategoriji singer/songwriter. Leta 2012 je pričela nastopati ob spremljavi svoje skupine in se predstavljati s celovečernimi koncerti. Ditka ima za sabo številne samostojne koncerte po vsej Sloveniji ter koncerte v sklopu večjih festivalov kot so Festival Pivo in cvetje Laško, festival Arsana, Festival Lent itd.
Ne bodi kot drugi je pesem pesnika Ferija Lainščka, ki jo je leta 2012 uglasbil Ditkin oče Gorazd in je med poslušalci postala zelo priljubljena. V sodelovanju z omenjenim pesnikom je izdala dve zgoščenki, Ne bodi kot drugi (2013) in Ne spreminjaj me (2016). Na Ljubljanskem gradu se bo predstavila z njenim aktualnim projektom uglasbene ljubezenske lirike v družbi Ferija Lainščka in spremljevalne zasedbe. S tem projektom so v sezoni 2016/2017 razprodali preko 20 dvoran po celotni Sloveniji.

VSTOPNICE IN INFORMACIJE: https://www.ljubljanskigrad.si/sl/dogodki-na-gradu/kitara-moj-glas/

Več novic