Kingstoni postavljajo uganko!

Uganete kaj je to? Majhna državica z dvema milijonoma prebivalcev, nasmejani ljudje in šolarji, ki pojejo slovenske pesmi. Ne, to ni Slovenija, to je najmanjša afriška država Gambija. Država manjša kot Slovenija, ki so ji angleški kolonisti, ko so z ladjami vpluli v notranjost po istoimenski reki, meje določili kar z dometom topovskih krogel. Malo za šalo, malo zares bo držalo, da so se takrat domačini navadili na hrup in ga celo vzljubili, saj je danes v njihovih šola obvezna skladba Mi delamo galamo. No, v resnici so za slovenske pesmi, ki se razlegajo iz nasmejanih otroških ust odgovorni prostovoljci iz društva Za otroke sveta in njihov član Patrik Bratuša.

Patrik Bratuša je zadnji dve leti potoval in delal v Avstraliji, Novi Zelandiji in Združenih državah Amerike, sedaj pa je del odprave prostovoljcev v Afriki. 25-letni Prlek je na spletu objavil posnetek na katerem gambijski otroci pojejo slovensko himno.

Vsako leto “deželo nasmejanih ljudi”, kot pravijo Gambiji, obišče veliko Slovencev in Patrik je skupaj s preostalimi prostovoljci eno najrevnejših držav na svetu obiskal, da pomaga domačinom in od blizu spozna njihovo kulturo in način življenja.

Kingstoni so na svoji poletni turneji dodobra predstavili njihov najnovejši singel Magična, ki se je odlično prijel tako na terenu, kot na radijskih postajah. A poletja še ni konec. Že ta teden Kingstone čaka kar naporen vikend. Trije nastopi v treh dneh: petek Žiri, sobota Lendava, nedelja Ribnica. Vabljeni na kakega od njihovih galamastičnih žurov.

Več novic