Kauriču se je zgodila ulica – Muzika za ples

Dare Kaurič je v torek 13. 06 pred galerijo ŠKUC predstavil album MUZIKA ZA PLES.

V torkovem zgodnjem popoldnevu se je na Starem trgu, natančneje pred galerijo Škuc zbrala skupina ljudi naključnih mimoidočih ljudi, glasbenikov in medijev, ki so uživali ob dogajanju na ulici. Dare Kaurič, gonilna sila Kingstonov in prekaljeni glasbeni kameleon, ki piše uspešnice tudi za druge glasbenike, je včeraj izdal drugi samostojni album, ki ga je poimenoval Muzika za ples. Dare je namreč prepričan, da je potrebno življenje izkoristiti, Muzika za ples pa nam pri tem lahko pomaga.

Dare : “Na splošno nam vsem manjka pozitivne energije in prepričan sem, da vam jo mi vsi skupaj lahko ponudimo – le upajmo si vzeti vse, kar nam življenje ponuja …

Rdeča nit albuma so dueti, ki jih je Dare posnel z izvajalci, ki jih nadvse ceni. tako je v  goste povabil pisano druščino zvenečih pevskih imen, ki so se z veseljem odzvali njegovemu povabilu :  Davor Gobac (Psihomodo pop), New Swing Quartet, Tinkara Kovač, Zdenko Cotić – Coto, Tulio Furlanič, Anika Horvat, Manouche, Prifarski muzikanti, Klapa Karatel, Martina Majerle, Zlatko & Dean Dimme, Katarina Mala ter Fauš Dur.

Poleg Dareta, kot avtorja besedil, na albumu najdemo tudi priznane besedilopisce : Roka Lunačka, Drago Mislej – Mefa in Pera Lovšina.

Končno zvočno podobo skladb so zapakirali : njegov soborec iz legedarne skupine KuZle – maestro Iztok Turk, pa še Miha Gorše, Krešimir Tomec, Željko Mladenović in Dejan Dimec.

Nekatere od teh skladb ste že slišali: Muzika za ples, Greva punca v južne kraje, Božična (Vse kar želim za božič, si ti), S prsti v marmeladi, Povozil me je čas (MMS 2019)..itd), nekaj pa je povsem novih.

Ob izidu plošče “Muzika za ples” pa se bo Dare v kratkem začel predstavljati s svojo novo zasedbo (kolikor mu bo sicer dopuščal čas, glede na polne termine s Kingstoni), s katero bo z novimi aranžmajskimi prijemi  in vrhunskim spremljevalnim bendom  Tambura Team (bobni, kontrabas, brač, kitara in ženski spremljevalni vokal), ki ga na harmoniki dopolnjuje italijanski virtuoz Stefano Bambi, publiki s »soborci« ponudil skladbe, ki jih poznajo praktično vsi, le da so odete v nova glasbena oblačila… Malce oplemenitene, drugačne izvedbe njegovih avtorskih del od KuZl, Ritem planeta, Zablujene generacije, Atomik Harmonik, uspešnic skupine Kingston in seveda njegovih skladb iz samostojne kariere.

In kot pravi Dare : “Nasplošno nam vsem manjka pozitivne energije in prepričan sem, da vam jo mi vsi skupaj lahko ponudimo – le upajmo si vzeti vse, kar nam življenje ponuja … “

Več novic