Kam je vsa ljubezen Ŕla? Dareta Kauriča in New Swing Quarteta

Kam je vsa ljubezen Ŕla? so se na festivalu Popevka 2019 spraŔevali Dare Kaurič in člani zasedbe New Swing Quartet. Tak naslov namreč nosi skladba, s katero so se predstavili posluŔalcem in gledalcem na letoŔnji izvedbi tega legendarnega festivala.

Blues-soul skladba je bila prava poživitev tokratne Popevke, saj je s svojo pozitivo, ritmom in samosvojem temperamentu, odstopala od ostalih, mirnejŔih tekmovalnih skladb. Gotovo je tudi to eden izmed razlogov, da je bila skladba med gledalci in posluŔalci tako dobro sprejeta.

Avtor glasbe je Dare Kaurič, levji delež teksta pa je napisal Daretov kolega Rok Lunaček. Pod aranžma skladbe se podpisuje Dare Kaurič, celotni vokalni del kvarteta pa je napisal Tomaž Kozlevčar.

Dare se je že času nastajanja skladbe poigraval z idejo, da bi se mu proti koncu skladbe pridružil vokalni kvartet. Ker pesem diÅ”i po soulu in gospelu je bila logična izbira, da pokliče najboljÅ”o zasedbo na tem področju – New Swing Quartet. Beseda je dala besedo, nota je dala noto in legendarni kvartet je dodal svoje razpoznavne vokale, s katerimi so Å”e dodatno nadgradili celotno zgodbo.

Da ne bo ostalo samo pri audio izvedbi so fantje, pod režisersko taktirko Janija Pavca, posneli videospot, ki si ga že lahko ogledate na Youtube. Upamo, da vam bo zabavna zgodba, v kateri se Dare prelevi v mehanika, vŔeč.

You may also like