Izvedba Zlate lisice odli─Źna napoved za 59. Pokal Vitranc / ┼átajersko-gorenjska naveza ponovno premika meje

56. Zlata lisica je smu─Źarske navdu┼íence pretekli vikend privabila v Kranjsko Goro. Ve─Ź deset tiso─Ź obiskovalcev, navija┼íko vzdu┼íje in napete predstave na belih strminah so odli─Źna napoved za 59. Pokal Vitranc, ki bo 14. in 15. marca v Kranjsko Goro privabil najbolj┼íe smu─Źarje sveta.

Leto┼ínje vremenske razmere so bile za organizatorje Zlate lisice prevelik zalogaj. V ┼żelji ohraniti presti┼żno tekmovanje najbolj┼íih smu─Źark na svetu so se Maribor─Źani obrnili na organizatorje v Kranjski Gori. ┼átajersko-gorenjska organizacijska naveza je tudi letos dokazala, da je sodelovanje med njimi na vrhunski ravni, saj so skupaj nepremagljivi. Kitajci so v enajstih dneh postavili bolni┼ínico za tiso─Ź ljudi, Slovenci pa so uspeli v pi─Źlih treh dneh postaviti celotno infrastrukturo za tekmo in okoli ve─Ź deset tiso─Ź obiskovalcev. Svojo sr─Źnost in predanost so znova izkazali prostovoljci, ki jih je bilo med 600 delavci najve─Ź. Kapacitete v Kranjski Gori so bile pri─Źakovano polno zasedene, zato je bila ve─Źina tekmovalk in ekip nastanjena na Bledu.      

Prenesti tekmovanje svetovnega pokala iz Maribora v Kranjsko Goro je nedvomno ogromen tehni─Źni in logisti─Źni zalogaj, ─Źesar se ┼íe predobro zavedajo tako ─Źlani Organizacijskega komiteja Zlata lisica kot ─Źlani OK Pokala Vitranc. Za pripravo kar kilometer dolge in ┼ítiri kilometre ┼íiroke tekmovalne proge so porabili 20 tiso─Ź kubi─Źnih metrov, oziroma kar 14.000 ton snega. V Kranjski Gori so tako ponovno dokazali, da so sposobni┬áspeljati┬ánemogo─Źe in ohraniti tekmo svetovnega pokala na doma─Źih tleh. Maribor in Kranjska Gora vsako leto┬ágostita┬ádve tekmi svetovnega pokala, tekmovalke Zlate lisice pa so se v dvanajstih letih po kranjskogorskih strminah spustile kar ┼íestkrat.┬á

Tekmovalna proga velja za eno izmed najzahtevnej┼íih v svetovnem pokalu, zato so spusti po njej vedno napeti. Proga svetovnega pokala za mo┼íke na Pokalu Vitranc je zaradi njihove ┼íe mo─Źnej┼íe konstitucije ┼íe bolj ledena. Organizatorji so na Pokal Vitranc odli─Źno pripravljeni, kar dokazuje uspe┼íno izvedena Zlata lisica, ki se je v preteklih letih pogosto selila v Kranjsko Goro. ┼átajerski in gorenjski organizatorji so postali ┼że prav ute─Źena ekipa.

Navija┼íko vzdu┼íje, vrhunske predstave na zahtevni progi in odli─Źen obisk so pokazatelji, da se tako navija─Źi kot tekmovalci in tekmovalke radi vra─Źajo v Kranjsko Goro. Smu─Źarska karavana se bo v Kranjski Gori ponovno zbrala ┼że 14. in 15. marca, ko se bodo na vitran┼íki strmini pomerili najbolj┼íi smu─Źarji na svetu. 59. Pokal Vitranc bo tudi letos podiral rekorde in v Kranjsko Goro privabil smu─Źarske navdu┼íence iz cele Slovenije.

Vstopnice za Pokal Vitranc ┼ŻE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih┬áEventim┬áin┬áPetrol┬áter v spletni prodaji na:┬áhttp://bit.ly/59PokalVitranc

WEB: https://www.pokal-vitranc.com/

FB: https://www.facebook.com/VitrancCup

IG: https://www.instagram.com/vitranccup/

TW: https://twitter.com/VitrancCup

You may also like