Izvedba Zlate lisice odlična napoved za 59. Pokal Vitranc / Štajersko-gorenjska naveza ponovno premika meje

56. Zlata lisica je smučarske navdušence pretekli vikend privabila v Kranjsko Goro. Več deset tisoč obiskovalcev, navijaško vzdušje in napete predstave na belih strminah so odlična napoved za 59. Pokal Vitranc, ki bo 14. in 15. marca v Kranjsko Goro privabil najboljše smučarje sveta.

Letošnje vremenske razmere so bile za organizatorje Zlate lisice prevelik zalogaj. V želji ohraniti prestižno tekmovanje najboljših smučark na svetu so se Mariborčani obrnili na organizatorje v Kranjski Gori. Štajersko-gorenjska organizacijska naveza je tudi letos dokazala, da je sodelovanje med njimi na vrhunski ravni, saj so skupaj nepremagljivi. Kitajci so v enajstih dneh postavili bolnišnico za tisoč ljudi, Slovenci pa so uspeli v pičlih treh dneh postaviti celotno infrastrukturo za tekmo in okoli več deset tisoč obiskovalcev. Svojo srčnost in predanost so znova izkazali prostovoljci, ki jih je bilo med 600 delavci največ. Kapacitete v Kranjski Gori so bile pričakovano polno zasedene, zato je bila večina tekmovalk in ekip nastanjena na Bledu.      

Prenesti tekmovanje svetovnega pokala iz Maribora v Kranjsko Goro je nedvomno ogromen tehnični in logistični zalogaj, česar se še predobro zavedajo tako člani Organizacijskega komiteja Zlata lisica kot člani OK Pokala Vitranc. Za pripravo kar kilometer dolge in štiri kilometre široke tekmovalne proge so porabili 20 tisoč kubičnih metrov, oziroma kar 14.000 ton snega. V Kranjski Gori so tako ponovno dokazali, da so sposobni speljati nemogoče in ohraniti tekmo svetovnega pokala na domačih tleh. Maribor in Kranjska Gora vsako leto gostita dve tekmi svetovnega pokala, tekmovalke Zlate lisice pa so se v dvanajstih letih po kranjskogorskih strminah spustile kar šestkrat. 

Tekmovalna proga velja za eno izmed najzahtevnejših v svetovnem pokalu, zato so spusti po njej vedno napeti. Proga svetovnega pokala za moške na Pokalu Vitranc je zaradi njihove še močnejše konstitucije še bolj ledena. Organizatorji so na Pokal Vitranc odlično pripravljeni, kar dokazuje uspešno izvedena Zlata lisica, ki se je v preteklih letih pogosto selila v Kranjsko Goro. Štajerski in gorenjski organizatorji so postali že prav utečena ekipa.

Navijaško vzdušje, vrhunske predstave na zahtevni progi in odličen obisk so pokazatelji, da se tako navijači kot tekmovalci in tekmovalke radi vračajo v Kranjsko Goro. Smučarska karavana se bo v Kranjski Gori ponovno zbrala že 14. in 15. marca, ko se bodo na vitranški strmini pomerili najboljši smučarji na svetu. 59. Pokal Vitranc bo tudi letos podiral rekorde in v Kranjsko Goro privabil smučarske navdušence iz cele Slovenije.

Vstopnice za Pokal Vitranc ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim in Petrol ter v spletni prodaji na: http://bit.ly/59PokalVitranc

WEB: https://www.pokal-vitranc.com/

FB: https://www.facebook.com/VitrancCup

IG: https://www.instagram.com/vitranccup/

TW: https://twitter.com/VitrancCup

Več novic