IZVAJALEC LETA: Hamo & Tribute 2 Love

»Nagrado v kategoriji Izvajalec leta dobijo Hamo & Tribute 2 Love«, je odjeknilo na podelitvi glasbenih nagrad Zlata piščal, ki se je včeraj odvijala v Grand Hotelu Union v Ljubljani. Nagrada, ki so jo v preteklosti prejeli že Mi2 in Nina Pušlar, je tokrat romala v roke najbolj prodornega blues rock benda pri nas.


Fantje poudarjajo, da je bila za nagrado dovolj njihova glasba, v katero so vedno verjeli. A je res, da je k uspehu pripomogla tudi podpora širše ekipe. V njihovo glasbo so že leta pred trenutnimi uspehi verjeli še mnogi drugi akterji, ki sestavljajo ozadje skupine. Tako se je ob prejemu nagrade na odru poleg benda zvrstila še kopica »nevidnih« članov – od tonskega mojstra, predstavnikov stikov z javnostmi, odrskih tehnikov, lučnih mojstrov, fotografov do managementa. »Vsi mi smo Hamo & Tribute 2 Love, to nagrado smo si zaslužili skupaj,« je povedal vidno zadovoljen frontman Hamo.

Deset let dela, vztrajnosti in kreativnega ustvarjanja se je obrestovalo. Hamo & Tribute 2 Love imajo za seboj tri studijske albume – Dve (2013), Pol (2015) in letošnji 3p. Tega so v velikem slogu predstavili v razprodani Katedrali Kina Šiška. Album žanje številne pohvale kritikov, ki ga izpostavljajo kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov zadnjih let.

Trenutno fantje predstavljajo drugi single z aktualnega albuma, Zabluzu. Prisluhnete in ogledate si ga lahko na tej povezavi: https://youtu.be/_tgxdQFdPnc

Hamo & Tribute 2 Love so trenutno zaposleni še s številnimi koncerti in gostovanji na velikih festivalskih odrih. Prav tam, kjer jih imamo najraje.

Več novic