IZŠTEKANIH 25 na TV Slovenija

Minilo je ─Źetrt stoletja , odkar je idejni o─Źe Iz┼ítekanih Jure Longyka v radijskem studiu gostil skupino Sokoli Petra Lov┼íina. Leta 1993 se je rodila oddaja IZ┼áTEKANI , v kateri se pogovor z glasbenimi gosti prepleta s preigravanjem skladb, ki so izvedene na akusti─Źen ali kako druga─Źe iz┼ítekan na─Źin. Na na─Źin, ki ga ni mo─Ź sli┼íati nikjer drugje.

V zadnjih letih se oddaja decembra iz studia Vala 202 preseli v ljubljanski Kino ┼ái┼íka . Tokratna formula je bila jubileju primerna: 5 x 5 = 25 . Na dvakrat razprodanem koncertu je nastopilo 5 skupin, vsaka je odigrala 5 skladb. Posebnost tokratnega slavja je bila, da so se kar 4 skupine Iz┼ítekanim pridru┼żile prvi─Ź. FED HORSES, BORDO, PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA in ─îEDAHU─îI so odigrali 4 svoje skladbe ter eno prirejeno skladbo veteranov Dan D. Kot dodatni skriti gostje so se na drugem ve─Źeru pridru┼żili tudi KOALA VOICE ter ZALA KRALJ in GA┼áPER ┼áANTL , ki sta prav tako priredila skladbo ─Źastnih gostov ve─Źera DAN D .

Posnetek koncerta si lahko ogledate na drugem programu Televizije Slovenija v dveh delih. V soboto 23. februarja 2019 ob 22.30 nastop Bordo, Fed Horses in Prismojenih profesorjev bluesa. V soboto 2. marca 2019 ob 22.24 pa ┼íe zadnjo skladbo Prismojenih profesorjev bluesa in nadaljevanje s Koala Voice, ─îedahu─Źi, Dan D ter Zalo Kralj in Ga┼íperjem ┼áantlom.

You may also like