IZŠTEKANIH 25 na TV Slovenija

Minilo je četrt stoletja , odkar je idejni oče Izštekanih Jure Longyka v radijskem studiu gostil skupino Sokoli Petra Lovšina. Leta 1993 se je rodila oddaja IZŠTEKANI , v kateri se pogovor z glasbenimi gosti prepleta s preigravanjem skladb, ki so izvedene na akustičen ali kako drugače izštekan način. Na način, ki ga ni moč slišati nikjer drugje.

V zadnjih letih se oddaja decembra iz studia Vala 202 preseli v ljubljanski Kino Šiška . Tokratna formula je bila jubileju primerna: 5 x 5 = 25 . Na dvakrat razprodanem koncertu je nastopilo 5 skupin, vsaka je odigrala 5 skladb. Posebnost tokratnega slavja je bila, da so se kar 4 skupine Izštekanim pridružile prvič. FED HORSES, BORDO, PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA in ČEDAHUČI so odigrali 4 svoje skladbe ter eno prirejeno skladbo veteranov Dan D. Kot dodatni skriti gostje so se na drugem večeru pridružili tudi KOALA VOICE ter ZALA KRALJ in GAŠPER ŠANTL , ki sta prav tako priredila skladbo častnih gostov večera DAN D .

Posnetek koncerta si lahko ogledate na drugem programu Televizije Slovenija v dveh delih. V soboto 23. februarja 2019 ob 22.30 nastop Bordo, Fed Horses in Prismojenih profesorjev bluesa. V soboto 2. marca 2019 ob 22.24 pa še zadnjo skladbo Prismojenih profesorjev bluesa in nadaljevanje s Koala Voice, Čedahuči, Dan D ter Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom.

Več novic