IZŠTEKANIH 25: Čedahuči, Fed Horses, Prismojeni profesorji bluesa, Bordo in Dan D

Radijska oddaja Vala 202 Izštekani, ki letos praznuje četrt stoletja, bo obletnico pospremila z dvakratnim velikim ekskluzivnim koncertom IZŠTEKANIH 25 v Kinu Šiška 4. in 5. decembra 2018. V obeh večerih, ki sta bila rekordno hitro razprodana, bodo nastopili veterani Izštekanih DAN D ter štiri zasedbe, ki v Izštekanih doslej še niso nastopile: PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA, FED HORSES, BORDO in ČEDAHUČI. Koncert bo 4. decembra ob 20.00 prenašal Val 202, posrkbljeno bo za spletni video prenos in za televizijski posnetek. Obiskovalcem v Kinu Šiška svetujemo, naj bodo na polnem prizorišču dovolj zgodaj, koncerta se bosta začela točno.

Slavje za nepozabnih izštekanih petindvajset let bo tako zazrto v prihodnost. Vsaka od štirih zasedb, ki v oddaji še niso nastopile, bo namreč v kratkem pripravila samostojni celovečerni izštekani nastop. Slavnostna decembrska koncerta pa bosta potekala po formuli 5 x 5 = 25. Vsaka od petih skupin bo odigrala pet skladb. Seveda na izštekan, poseben, predrugačen način. Kot vedno ne bo manjkalo preobratov, presenečenj, prepletanj in sodelovanj med izvajalci, ki sprejemajo izštekani izziv s srcem in brez zadržkov.

DAN D so v Izštekanih nastopili že trikrat, nazadnje leta 2013 na čudovitem dvojnem večeru v Kinu Šiška, s katerim so sklenili osrednjo turnejo podviga “Tiho”. Letošnje leto so preživeli v pripravah na novi album “Milo za drago”, ki je izšel oktobra. Koncertni maratonci PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA so letos praznovali desetletnico in povili tretjo ploščo “Wacky Blues Professors”. Slovenski prvaki alter countryja FED HORSES so izdali kratkometražni EP “Sinner” in pilili svoj izjemni zvok. Indie folkerji ČEDAHUČI so septembra predstavili dolgo pričakovano tretjo ploščo “Svetilnik”. BORDO, krasni novi projekt pevca gorenjskih The Tide Tomaža Štularja, je poleti doživel ognjeni krst v živo, prvenec “Medzvezdje” pa bo izšel prav na dan Izštekanih 25 4. decembra. Polna kapa odlične nove muzike!

Izštekanih 25 bo že šesta velika decembrska izdaja te oddaje. Po dvajsetletnici leta 2013 z naslovom Izštekanih 20, na kateri so sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert ustalil pod imenom Izštekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 člane Simboličnega orkestra, leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds Of Slovenia, in leta 2017 skupino Siddharta z desetimi gosti. Vsakič se je v odmevnem in ekskluzivnem triurnem koncertu na odru zvrstilo več deset glasbenikov. Posnela jih je tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka.

Več novic