IZŠTEKANIH 10 – TUDI LETOS

Verjetno je še nekoliko zgodaj in se o tem še niste spraševali. A kljub temu odgovarjamo: DA! Tradicionalni ekskluzivni decembrski koncert Izštekanih 10 tudi letos BO! Prizorišče ostaja isto, to je ljubljanski Kino Šiška. Datum, ki si ga z velikimi črkami zapišite v koledar, je torek 3. december 2019. Začetek točno ob 20.00. Seveda z neposrednim radijskim in spletnim video prenosom. Za zdaj izdamo le to, da bo koncept nekoliko podoben lanskemu.

Nastopilo bo pet izvajalcev, od katerih so trije že bili gostje Izštekanih, dva – tudi naojdmevnejše ime med njimi – pa še ne. Podrobnosti bomo razkrili v sredo 9. oktobra 2019 v jutranjem programu Vala 202. Takrat se bo začela tudi prodaja vstopnic na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Pozor, lani so vstopnice pošle v le nekaj dneh!

Izštekani so že šestkrat priredili slavnostno decembrsko inventuro pred občinstvom. Po dvajsetletnici leta 2013 z naslovom Izštekanih 20, na kateri so sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert ustalil pod imenom Izštekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 člane Simboličnega orkestra, leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds Of Slovenia, in leta 2017 skupino Siddharta z desetimi gosti.

Leta 2018, ob petindvajsetletnici oddaje, je koncert dobil ime Izštekanih 25, pred dvakrat razprodano dvorano je nastopilo skupno osem zasedb na čelu z Dan D. Vsakič se je v odmevnem, razkošnem, ekskluzivnem in v večini primerov razprodanem triurnem koncertu na odru zvrstilo več deset glasbenikov. Posnela jih je tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka.

www.val202.si/izstekani

www.facebook.com/izstekani

http://4d.rtvslo.si/arhiv/izštekani

Več novic