Izštekani živijo naprej v Akustiki: BIG FOOT MAMA AKUSTIKA

BIG FOOT MAMA se po izidu AKUSTIKE podaja na koncertne odre!

Koncertna in družbena izolacija Big Foot Mame nista ustavili. Jubilejni koncert v ljubljanskih Stožicah je bilo sicer treba preložiti za eno leto, a prav ta manjkajoči čas je bil idealna priložnost za projekt, kakršnega bend v svoji 30-letni karieri še nikoli ni izpeljal: Big Foot Mama v akustični preobleki!

Akustika je bila posneta 1. decembra 2020 v studiu 1 Televizije Slovenije, v okviru oddaje Izštekanih 10 na Valu 202 z Juretom Longyko. Izšla je 11.6. pri Založbi Nika.

Po izidu albuma bo Big Foot Mama svojo glasbo v akustični preobliki prvič v karieri predstavila javnosti na akustični koncertni turneji po Sloveniji. Koncertni repertoar bo obsegal izbor skladb iz vseh studijskih albumov.

Zasedba ob tej priložnosti predstavlja tudi prvi singel iz nove plošče – Normalen v novem akustičnem aranžmaju.

KONCERTNI DATUMI:
25. junij, Dvorec Lanthieri, Vipava
 – POVEZAVA
30. junij, Festival Lent, Maribor – POVEZAVA
2. julij, Dvorec Visoko, Škofja Loka – POVEZAVA
9. julij, Pivo in Cvetje, Laško – POVEZAVA
22. julij, Letno gledališče Limberk, Griže– POVEZAVA
20. avgust, Grad Khislstein, Kranj – POVEZAVA

Big Foot Mama o Akustiki: “Vsakega decembra se Izštekani izštekajo tudi sami in se odpravijo ven iz udobja radijskega studia. Tokrat so jih z nami prvič uprizorili v televizijskem studiu. Odigrali smo trinajst skladb iz svoje 30-letne kariere, prvič v akustični preobleki in prvič sede! Na odru so se nam pridružili tudi gostje: tolkalec Blaž Sotošek, spremljevalni pevec Žiga Jan Krese in pianist Tomaž O. Rous (Siddharta).”

“Novi aranžmaji so naleteli na izjemen odziv naše izjemne publike, ki je koncert spremljala na radiu in preko spletnega prenosa. Ta je zabeležil več tisoč ogledov.”

“Prav zaradi odličnega odziva smo se odločili koncertni posnetek pri založbi Nika Records izdati na fizičnih nosilcih zvoka. Prvič v karieri bomo izdali tudi LP ploščo, ki bo izšla enkrat po poletju in smo je še posebej veseli. Za nas ima ta korak veliko sentimentalno vrednost, saj smo generacija, ki je ob vinilkah preživela otroštvo.”

Nekaj utrinkov iz nastopa na Izštekanih 10, Val 202, Radio Slovenija, Studio 1 TV Slovenija, 1. december 2020

Več novic